Koninklijke IHC bouwt grootste Zuid-Afrikaanse baggerschip | Maritiem Nederland
Nieuws

Koninklijke IHC bouwt grootste Zuid-Afrikaanse baggerschipVoor het ontwikkelen van de haveninfrastructuur in Zuid-Afrika, en later mogelijk andere landen in de regio, wordt een beroep gedaan op Koninklijke IHC.

Koninklijke IHC heeft op zaterdag 9 mei 2015 met succes de sleephopperzuiger ‘Ilembe’ (102x22 m) gedoopt en te water gelaten op de scheepswerf in Kinderdijk. Deze zuiger (hoppervolume 5.000 m³) wordt gebouwd voor Transnet National Ports Authority (TNPA), de havenautoriteit van Zuid-Afrika.

Het betreft het grootste baggerschip van zijn soort in Zuid-Afrika. De kiellegging vond plaats op 8 januari 2015 op de werf in Kinderdijk. Het schip zal begin 2016 in zijn thuishaven in Durban worden afgeleverd.

De nieuwe sleephopperzuiger is een aanvulling op de bestaande vloot van TNPA: de tevens door IHC gebouwde 4.200 m³ sleephopperzuiger ‘Isandlwana’ (geleverd in 2010) en de grijper hopperzuiger ‘Italeni’ (geleverd in 2014). Het nieuwe schip zal vooral worden ingezet in de internationale havens van Zuid-Afrika, maar wellicht in de toekomst ook elders op het continent.

Als onderdeel van het contract met TNPA heeft IHC een ontwikkelingsplan opgesteld om te helpen bij het verbeteren van de lokale industrie in Zuid-Afrika. De voornaamste activiteit in dit plan is de ontwikkeling van een school voor operators in de bagger. In dit kader levert IHC ook een baggersimulator. Hiermee zet IHC samen met TNPA’s Maritime School of Excellence een langdurige samenwerking op voor het opleiden van de lokale bevolking.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland