Koen Overtoom ontvangt Havenpenning 2020 | Maritiem Nederland
Nieuws
Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam, en havenwethouder Victor Everhardt.

Koen Overtoom ontvangt Havenpenning 2020

Redactie | maandag 30 november 2020
Havenbedrijf Amsterdam

Koen Overtoom, CEO bij Port of Amsterdam, heeft de Havenpenning 2020 ontvangen uit handen van de Amsterdamse havenwethouder Victor Everhardt. Het traditionele Havengildediner maakte dit jaar plaats voor de livestream-uitzending Trossen Los! vanuit Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Everhardt roemde de CEO van Port van Amsterdam om zijn sterke ‘kompas’ in turbulente tijden, in staat om nieuw terrein te ontdekken én te exploreren. Volgens de havenwethouder is Overtoom een warm pleitbezorger voor de belangen van zijn organisatie en zijn klanten. Verder roemde hij Overtooms joviale karakter en onverstoorbaarheid; "persoonlijke kenmerken die altijd zwaar wegen in de toekenningsprocedure", aldus Everhardt.

Overtoom (54) begon zijn carrière in de Amsterdamse haven in 1992 bij het bedrijf Unieveem. Sinds 2002 is hij werkzaam voor het Amsterdamse havenbedrijf. Bij de verzelfstandiging in 2013 werd hij commercieel-directeur om drie jaar later de plaats in te nemen van de vertrokken CEO Dertje Meijer. 

In de Amsterdamse havencommunity geldt de Havenpenning als een belangrijke onderscheiding, omdat deze wordt toegekend door de leden uit de havensector.Vorig jaar ging de havenpenning naar Tjeerd Schulting van Damen Shiprepair. 

De uitreiking van de Havenpenning was onderdeel van het livestream-programma Trossen Los! Het Alternatieve Havengildediner, dat werd gepresenteerd door Jort Kelder. De complete uitzending is binnenkort beschikbaar via de website van Amports.

Partners Maritiem Nederland