KenzFigee levert portaalkranen voor Spliethoff-schepen | Maritiem Nederland
Nieuws
Arne Hubregtse, lid raad van bestuur Spliethoff, en KenzFigee Jan-Pieter Klaver tekenen het contract.

KenzFigee levert portaalkranen voor Spliethoff-schepen

Redactie | woensdag 29 april 2020
Toeleveranciers

KenzFigee levert twee pipe handling gantry cranes voor de nieuwe multifunctionele DP2 schepen 'Bloemgracht' en 'Brouwersgracht' die in aanbouw zijn voor rederij Spliethoff op de werf van Mawei in China.

De twee portaalkranen zijn, in nauwe samenwerking met Spliethoff, ontwikkeld en ontworpen door KenzFigee om pijpdelen van 12,5, 18 en 24 m in en uit het laadruim te hijsen. De kranen hebben een safe working load capacity van 140 ton, een breedte van 19,2 m en een gewicht van 168 ton.

De elektrisch aangedreven kranen beschikken over een speciaal ontworpen anti-slinger- en halfautomatisch bewegingssysteem waardoor de kraan onbemand in het laadruim kan werken en veilig kan werken tijdens offshore operaties; redundante voeding om de betrouwbaarheid te verbeteren en een geïntegreerde interface met het luikdekselsysteem om meer laadcapaciteit te creëren. 

De portaalkranen worden gebouwd, geassembleerd en getest op het terrein van KenzFigee in Zaandam. Daarna worden ze gedemonteerd en naar de Mawei-werf verscheept. In het eerste kwartaal van 2021 volgt de installatie op de 'Bloemgracht' en 'Brouwersgracht'.

Partners Maritiem Nederland