Kennis & Innovatie | Maritiem Nederland
Nieuws

Kennis & InnovatieRedactie | donderdag 8 maart 2007

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt in de periode tot 2010 ZESTIG MILJOEN EURO SUBSIDIE beschikbaar voor BIOBRANDSTOFPROJECTEN die de uitstoot van kooldioxide in de transportsector aanzienlijk verminderen. Het programma ondersteunt zowel investerings- als toepassingsprojecten. Subsidieaanvragen zijn tot 2 april in te dienen bij SenterNovem.

 

De LASROBOT van de nieuwe onderneming RobWelding in Dodewaard biedt een sneller productieproces, lagere kostprijzen dan zijn voorgangers en een constante productiekwaliteit. RobWelding kan in opdracht productie draaien en bedrijven ondersteunen die zelf een lasrobot willen aanschaffen.

 

Het reddingsstation Den Helder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) nam afgelopen januari de nieuwe REDDINGSBOOT ‘JOKE DIJKSTRA’ in de vaart. Het aantal te redden mensen gaat hiermee van 90 naar 120 personen en de actieradius van 6 naar 16 uur. De Joke Dijkstra is met 18,8 meter lengte de grootste reddingsboot ter wereld van het type Rigid Inflatable Boat (RIB).

 

De Racor Filter Division Europe van Parker Hannifin levert een vernieuwde MARITIEME FILTRATIETECHNOLOGIE voor brandstof, hydraulicavloeistof en CCV (Closed Crankcase Ventilation). Die laatste manier van filteren voorkomt dat uitlaatgassen via de motorbehuizing in de machinekamer terechtkomen. De nieuwe technologie verhoogt betrouwbaarheid en prestatie van het filtratieproces en verlaagt de bedrijfskosten.

 

De serie ELEKTRISCH AANGEDREVEN BUITENBOORDMOTOREN van ASA Boot Electro, Torqeedo Travel Base, is nu leverbaar met een aparte in plaats van een vast gemonteerde accuset van 12 of 24 Volt. De 12-Voltsversie levert ongeveer 0,75 kilowatt vermogen en de 24- Voltversie zo’n 1,5 kilowatt. Torqeedo Travel Base is genomineerd voor de Hiswa Innovatieprijs 2007.

 

De ONE TOUCH LIERHANDEL van Lewmar heeft over de hele lengte een ontgrendelingshandgreep, waardoor deze makkelijk en snel met één hand valt te ontgrendelen en uit de lier te trekken. Normaliter is dit zelfs met twee handen nog lastig. De lierhandel, in Nederland op de markt gebracht door Lankhorst Taselaar, is genomineerd voor de Hiswa Innovatieprijs 2007.

 

Icon Yachts uit Harlingen bouwt zijn jachten voortaan met een ZELF ONTWIKKELD BOUWCONCEPT, waarbij het bedrijf het technisch ontwerp van jachten vooraf volledig uitwerkt. Hierdoor hoeft de klant slechts styling en interieur te bepalen. Om alle bijbehorende bedrijfsprocessen te sturen, koos Icon Yachts voor het softwarepakket Shipyardmodule van Logic Vision. |

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland