Kademuren voor HES Hartel Tank Terminal gereed | Maritiem Nederland
Nieuws
De situatie bij de start van het project en na oplevering kademuren en steiger HES Hartel Tank Terminal.

Kademuren voor HES Hartel Tank Terminal gereedRedactie | woensdag 18 december 2019
Baggeren, Havenbedrijf Rotterdam

Kademuren, steiger en bijbehorende werkzaamheden voor de nieuwe HES Hartel Tank Terminal zijn op 17 december conform planning opgeleverd. De Combinatie HHTT, bestaande uit Van Hattum en Blankevoort (Koninklijke VolkerWessels), Mobilis (TBI) en Boskalis Nederland, heeft het bouwterrein overgedragen aan opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam. Met het contract was een bedrag gemoeid van ruim 100 miljoen euro.

Het project bestond uit de aanleg van een diepzeekademuur met een lengte van 1200 meter, een aansluiting van de nieuwe kade op een bestaande kade, een kademuur over de lengte van 1.000 meter voor vijf binnenvaartschepen - voorzien van walstroom - en een steiger van 350 meter met vier aanlegplaatsen. Bovendien werden er grond- en baggerwerkzaamheden uitgevoerd.

“Door al die techniek is het bouwen van een kademuur voor een tank terminal al een ingewikkelde klus. Bovendien ging het om één van de diepst stekende kademuren van de Rotterdamse haven. Ondanks de ontdekking van meerdere archeologisch interessante scheepswrakken heeft de Combinatie HHTT het werk binnen de afgesproken tijd opgeleverd. Dat verdient een groot compliment", zegt Ronald Paul, COO van Havenbedrijf Rotterdam.

Bouw tankterminal

Parallel aan de bouwwerkzaamheden voor de kademuren en de steiger wordt er sinds het vierde kwartaal van 2018 ook volop gebouwd aan de tankterminal. De verwachting is dat de HES Hartel Tank Terminal, een opslagterminal voor olieproducten en biobrandstoffen, in de loop van 2021 in gebruik wordt genomen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland