Kaartverkoop Wereldhavendagen van start | Maritiem Nederland
Nieuws
Dit jaar geen publieksevenement maar wel een uitgebreid aanbod excursies, rondvaarten, wandel- en fietstours.

Kaartverkoop Wereldhavendagen van start

redactie | maandag 23 augustus 2021
Havenbedrijf Rotterdam

De kaartverkoop voor de Wereldhavendagen is begonnen. Op 3, 4 en 5 september maken jong en oud kennis met de kansen en mogelijkheden van de Rotterdamse haven via een uitgebreid aanbod aan excursies, wandel- en fietstours, rondvaarten en andere activiteiten, zowel in de stad als in het havengebied. Ook is er een online programma.

thema van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar ‘Port Of Opportunities’, waarmee bezoekers kennismaken met alle kansen en mogelijkheden die de Rotterdamse haven te bieden heeft. Door de maatregelen rond Covid-19 is het dit jaar niet mogelijk om een groot publieksevenement op de kades te organiseren, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het uitgebreide aanbod excursies, wandel- en fietstours, rondvaarten en andere activiteiten.

Kaarten en tijdslots (voor gratis onderdelen) zijn te boeken via de website. De Wereldhavendagen volgt de richtlijnen van de overheid om de veiligheid en gezondheid van het publiek te waarborgen. Daarom is het naast een ticket of reservering bij een aantal onderdelen nodig om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve corona-testuitslag te overleggen (via de CoronaCheck-app).

Excursies en tours

Er zijn diverse excursies die het havengebied in gaan. Daar krijgen deelnemers een kijkje achter de schermen bij de enorme bedrijven waaraan Rotterdam zijn titel ‘grootste haven van Europa’ te danken heeft en die werken aan de innovatieve en duurzame oplossingen van de toekomst. Onverwachter misschien is dat natuurliefhebbers ook aan hun trekken komen met meerdere wandel- en fietstours naar de groene kant van de haven. Voor wie alles liever van een afstand bekijkt, zijn er diverse rondvaarten te boeken en zelfs een helikoptervlucht.

Ook in de stad is er meer dan genoeg te doen. Er zijn diverse wandel- en fietstours en rondleidingen, zoals door de voormalige stadshavens, in de Maastunnel en bij de waterzuivering van het Hoogheemraadschap. Op de Parkkade kunnen bezoekers terecht bij de ‘Koninklijke Marine Experience’, een gratis educatief en interactief programma over de carrièremogelijkheden bij de Koninklijke Marine. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken bij een opera op het water of bij de vertoning van de korte havenfilm ‘You Can’t Automate Me’ in KINO, waarbij ook een Q&A plaatsvindt met de filmmakers en de hoofdrolspelers: de ‘sjorders’ die containers op zeeschepen los- en vastmaken.

Online havenshow

Naast het uitgebreide programma van excursies en tours is er op 4 september 19:00 uur ook een digitaal liveprogramma: een spectaculaire, interactieve online havenshow. Presentator Richard Groenendijk ontvangt gasten in de studio, port reporter Ferdinand biedt een kijkje achter de schermen bij havenbedrijven en de vorig jaar geïntroduceerde drones Amy en Djimmy zorgen voor een uniek perspectief op Rotterdam en de haven. Verder zijn er toffe prijzen te winnen in de Wereldhavendagenquiz. Voor deelname aan de quiz is aanmelding verplicht

Partners Maritiem Nederland