Jongerenambassadeurs gemotiveerd de uit startblokken | Maritiem Nederland
Nieuws
Alicia, Wessel, Gabriëla, Juliëtte en Cor zijn de maritieme jongerenambassadeurs van het schooljaar 2021/22.

Jongerenambassadeurs gemotiveerd de uit startblokkenredactie | maandag 15 november 2021
Maritieme Cluster, Arbeidsmarkt

Wessel Vollaard, (student Shipping and Transport aan Rotterdam Mainport Institute), Alicia Bouwman (student Maritiem Officier aan STC), Cor Kortekaas (student Maritiem officier alle schepen aan Nova college IJmuiden/Maritiem Academie Holland), Gabriëla van der Wilt (2e stuurman Stena Line) en Juliette van Overbeek (Senior Sea Ranger en student kleine zeilvaart aan Enkhuizer Zeevaartschool) zijn de nieuwe maritieme jongerenambassadeurs.

De bekendmaking was tijdens de opening van de beurs Europort in Rotterdam Ahoy, waar zij meteen een leuke fotoshoot hebben gehad. Hierna zijn zij direct van start gegaan met het promoten van de maritieme sector. 

Vloggen, bloggen en gastlessen

Wessel, Alicia, Cor, Gabriëla en Juliette vertegenwoordigen een jaar lang de maritieme wereld richting jongeren. Dit doen zij onder andere door vlogs en blogs te delen op social media en het geven van gastlessen. Voor de gastlessen bezoeken ze basis- en middelbare scholen. Hier gaan de ambassadeurs in op de diverse opleidings- en carrièremogelijkheden die de maritieme wereld biedt.

Daar heeft Gabriëla veel zin in: “Ik wil ook jongeren die niet uit Rotterdam of Friesland komen, bekend maken met de mogelijkheden van een carrière op zee!” Voor de vlogs en blogs willen zij dit jaar (online of fysiek) in contact komen met verschillende maritieme organisaties. Zo geven ze de jeugd een blik op alles wat er bij een beroep in deze sector komt kijken.

Brede maritieme sector

De maritieme jongerenambassadeurs hebben natuurlijk hun eigen sector waar zij het meeste van weten. Maar de ambassadeurs zijn juist uitgekozen op hun interesse in de gehele sector. Juliette ziet haarzelf ook als groentje: “Het is heel logisch om iemand zonder veel ervaring de sector uit te laten leggen aan andere jongeren, toch? Juist omdat ik ook nog niet alles weet, kan ik de juiste vragen stellen. En daarnaast kan ik zelf ook nog heel veel leren!”

Wessel is niet alleen geïnteresseerd in het navigeren van het schip: “Maar ik wilde weten wat er nog meer achter zit. Als je iets uit China bestelt, moet er ook iemand gaan nadenken over hoe dat dan bij jou terechtkomt. Wat komt er kijken bij de leveranciersketen, het optimaliseren van processen, de bemanning, onderhoud?”

Op de website van Maritime by Holland zijn ook de profielen te vinden van Cor en Alicia.

Bron: NML

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland