Nieuws
Jan Valkier is dit jaar twintig jaar ceo van tankrederij Anthony Veder .

Jan Valkier gekozen als Havenman van het jaar 2019Redactie | donderdag 5 december 2019
Havens

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft ceo Jan Valkier van rederij Anthony Veder gekozen tot Havenman van het Jaar 2019.

Tankrederij Anthony Veder is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare gassen. De in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier gevestigde onderneming speelt een voortrekkersrol in de distributie van LNG, het vloeibare gas dat ook in opkomst is als alternatieve brandstof in de scheepvaart.

Aanleiding voor de onderscheiding Havenman van het Jaar 2019 is de belangrijke vlootuitbreiding die Anthony Veder realiseerde. De rederij kocht dit jaar een aantal LNG-tankers aan en plaatste bestellingen bij werven voor nieuwe tankers. Ook voorzag Anthony Veder in 2018 de eerste cruiseschepen van LNG als brandstof, een mijlpaal in de ontwikkeling van een schonere scheepvaart.

Jan Valkier is de 39e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Wick Bornet, oud-directeur van ZHD Stevedores, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2018.

Bestuurslid KVNR

Valkier (57) studeerde aan de Erasmus Universiteit en werkt sinds 1992 voor Anthony Veder, eerst als commercieel directeur en vanaf 1999 als ceo. Hij is als bestuurslid actief in de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en neemt deel in het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Valkier ontvangt de onderscheiding op 13 januari 2020, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde ingaan op de overwegingen om Jan Valkier te benoemen tot Havenman van het Jaar 2019.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland