Jan De Nul voltooit baggerwerk in haven van Maputo | Maritiem Nederland
Nieuws
Sleephopperzuiger Francesco dit Giorgio op het toegangskanaal naar de haven van Maputo, Mozambique

Jan De Nul voltooit baggerwerk in haven van MaputoRedactie | donderdag 20 februari 2020
Baggeren

Jan De Nul Group is klaar met het onderhoudsbaggerwerk in de haven van Maputo (Mozambique) voor de Maputo Port Development Company. De maritieme aannemer herstelde de dieptes die werden bereikt na de baggerwerkzaamheden die een kleine vier jaar eerder werden uitgevoerd.

Sinds 2017 is de haven van Maputo toegankelijk voor schepen tot 80.000 ton. In het jaar daarvoor voerde Jan De Nul baggerwerken uit om het toegangskanaal en de havenbekkens te verdiepen van -11 m CD tot dieptes variërend van -13,05 m CD tot -14,4 m CD. In augustus 2019 tekende de maritieme aannemer een nieuw contract met Maputo Port Development Company voor onderhoudsbaggerwerk in de haven.

Sleephopperzuiger Francesco di Giorgio en waterinjectiebaggerschip Henri Pitot startten de baggerwerken in oktober 2019. Ze verwijderden 1,5 miljoen kubieke meter opgehoopt slib, modder en zand in vier maanden tijd, en dit vooral ter hoogte van de havenkanalen Matola, Katembe, Polana, Xefina en het noordelijke kanaal. De route naar de haventerminals Maputo en Matola werd ook op diepte gebracht.

Jonge stagiairs uit Mozambique

Tijdens de uitvoering van de werken ondersteunde Jan De Nul het initiatief van de klant om jonge stagiairs uit Mozambique te verwelkomen aan boord van de schepen. Ingenieurs-, maritieme en andere studenten konden op die manier alle aspecten van de onderhoudsbaggerwerken volgen.

Meer opdrachten in Afrika

In 2019 haalde Jan De Nul ook andere contracten in Afrika binnen: Nador West Med project in Marokko, baggerwerken in Nouadhibou en Nouakchott in Mauritanië, het Tortue project in Senegal, het Takoradi havenuitbreidingsproject in Ghana, de kustbeschermingswerken in Benin en de baggerwerken in Palma, Mozambique.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland