Jan De Nul verwerft grote baggerorder in Bangladesh | Maritiem Nederland
Nieuws
De haven van Payra (foto: Jan De Nul Group)

Jan De Nul verwerft grote baggerorder in Bangladesh

redactie | maandag 11 december 2017
Baggeren, Havens

Het Belgische baggerconcern Jan De Nul Group (JDN) stapt in een joint venture met de Payra Port Authority in Bangladesh voor de uitvoering van baggerwerken in de haven voor een bedrag van 550 miljoen euro.

Om de nieuwe diepzeehaven van Payra in de zuidwesthoek van Bangladesh met succes te kunnen uitbaten, zijn bagger- en opspuitingswerken noodzakelijk. In de eerste fase ligt het accent op het uitbaggeren van de haven. Hiervoor zal JDN een negental baggerschepen uit haar vloot inzetten, waaronder een aantal van de meest krachtige cutterzuigers ter wereld. Daarnaast zal JDN 13 miljoen kubieke meter aan land creëren.

Steun van India

Bangladesh is een straatarm land. Met steun van de regionale supermacht India investeert het land fors in de transport- en energie-infrastructuur. Doel is de handel een steun in de rug te geven en een versnelde groei van de economie op gang te brengen. De diepzeehaven van Payra speelt een cruciale rol in de economische groei van het land en zou zich geleidelijk aan tot een belangrijk transportknooppunt voor de regio moeten ontwikkelen. Op dit moment is Payra de derde haven van het land, na Chittagong en Narayanganj.

 

Partners Maritiem Nederland