Jan De Nul plaatst brug over Brussel-Scheldekanaal | Maritiem Nederland
Nieuws
De Suzan Danielbrug vormt de verbinding tussen het Brusselse Noordstation en het gerenoveerde stadsdeel Tour & Taxis.

Jan De Nul plaatst brug over Brussel-Scheldekanaal

redactie | maandag 19 april 2021
Binnenvaart

In het weekend van 16 en 17 april heeft een team van Jan De Nul in opdracht van Beliris het centrale deel van de Suzan Danielbrug over het Brussel-Scheldekanaal in hartje Brusselgeplaatst. De brug zal een belangrijke schakel vormen voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer tussen de buurt rond het Brusselse Noordstation en het stadsdeel Tour & Taxis.

De afgelopen zes maanden werd dit brugdeel van 60 meter lang en 13 meter breed op de Materialenkaai naast de uiteindelijke installatieplaats geassembleerd. Stalen bogen en een inox voetgangersgedeelte werden in het betonnen brugdek geïntegreerd.

Partner in het project bruggerbouwer Aelterman uit Gent stond in voor de productie van de stalen bogen die in augustus 2020 over water werden aangevoerd.

Kanaal tijdelijk gestremd

Het brugdeel van 1200 ton werd eerst op een ponton gereden, waarna het ponton de brug naar haar installatieplaats ter hoogte van het Vergotedok voer. Daar installeerde Jan De Nul nauwlettend de brug op tijdelijke pijlers. Vanaf maandag 19 april gaat het kanaal weer open voor de scheepvaart.

De Suzan Danielbrug zal in totaal 120 meter lang zijn. In de komende maanden zal Jan De Nul de betonnen bruggen aan beide kanten van het kanaal bouwen om ze daarna aan te sluiten op het centrale brugdeel.

Partners Maritiem Nederland