Jan De Nul op stoom bij installatie windpark Taiwan | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor de installatie van de pin-piles heeft Jan De Nul installatieschip Aegir van Heerema gecharterd.

Jan De Nul op stoom bij installatie windpark TaiwanRedactie | dinsdag 14 juli 2020
Offshore Wind

Jan De Nul is gestart met de installatie van de turbinefunderingen voor het offshore windpark van Taiwan Power Company (TPC). De eerste twaalf funderingspijlers zijn geïnstalleerd en de eerste exportkabel is ter hoogte van Fangyuan aan de westkust van Taiwan aan land gebracht. 

Voor deze installatiewerken chartert Jan De Nul Group het offshore installatieschip Aegir van Heerema Marine Contractors. De 21 turbines voor het windpark worden geïnstalleerd op funderingsjackets, die in de zeebodem verankerd worden bovenop vier stalen funderingspijlers. In de eerste fase zal Jan De Nul Group 44 pijlers (voor elf jackets) in de zeebodem heien, waarvan er nu 12 geïnstalleerd zijn. Nog eens 40 funderingspijlers volgen later vanuit de fabriekslocatie in Zuid-Korea naar Taiwan.

Voor dit project moesten de verbindingskabels 21 m onder de zeebodem worden geïnstalleerd. Hiervoor moesten vier pijpleidingen van 1 km worden aangelegd (foto: Jan De Nul). Tekst gaat verder onder de foto.

Verbinding vanaf de wal

Tegelijkertijd startte Jan De Nul’s kabellegger 'Willem de Vlamingh' met de installatie van de onderzeese exportkabels. De eerste van vier kabels werd met succes naar het aansluitpunt aan land getrokken.

Door de aanwezigheid van een oesterkwekerij dicht bij de kust en een belangrijke vaarroute op het traject van de onderzeese kabels, moeten de kabels 21 meter onder de zeebodem worden geïnstalleerd. Jan De Nul boorde hiervoor vier pijpleidingen van elk 1 km lang de zeebodem in door middel van horizontaal gestuurde boringen (HDD). Voor deze werken vlak bij de kust maakte de maritieme aannemer gebruik van twee Starfish graafmachines en schakelde zij de hulp in van Hung Hua Construction uit Taiwan.

Bestand tegen cycloongolven

Jan De Nul Group is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de installatie van de funderingen, de installatie van de windturbines, de levering en installatie van de offshore en onshore kabels en het upgraden van het elektrische substation voor het Taiwanese windpark. Consortium-partner Hitachi is verantwoordelijk voor de bouw, de montage en andere werken die verband houden met de offshore windturbines met benedenwindse rotor.

Bijzonder aan het ontwerp van het windpark is dat de funderingen en windturbines bestand moeten zijn tegen cycloongolven en -winden en tegen seismische belastingen. Na oplevering is het consortium voor een periode van vijf jaar verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van het offshore windpark.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland