Jan De Nul installeert eerste turbine windpark Taiwan | Maritiem Nederland
Nieuws
Nu de eerste windbestendige turbine is geplaatst, kan Jan De Nul het windpark verder afwerken voor ingebruikname.

Jan De Nul installeert eerste turbine windpark Taiwanredactie | donderdag 17 september 2020
Offshore Wind

Het offshore installatieschip Taillevent van Jan De Nul Group heeft de eerste turbine voor het Taiwanese windmolenpark van Taiwan Power Company op zee geïnstalleerd.  De bouw van het windpark vindt plaats in een regio waar tyfoons heel frequent voorkomen. Hitachi ontwierp hiervoor een windbestendige windturbine. 

Taillevent voer de eerste Hitachi turbine naar de offshore projectlocatie op zo’n 8 km voor de Westkust van Taiwan, waar ze met succes op de jacketfundering geïnstalleerd werd. Alle 21 turbines zullen op een jacket met overgangsstuk worden geplaatst. Elke jacket is in de zeebodem verankerd door middel van vier stalen funderingspijlers. Nu de eerste turbine is geïnstalleerd, kan het projectteam de laatste kabelaansluitingen met de turbines uitvoeren en het windpark verder afwerken voor ingebruikname.

Het project, en in het bijzonder de installatie van de windturbines, heeft aanzienlijke vertraging opgelopen als gevolg van de beperkingen en nieuwe regels van de Taiwanese autoriteiten, maar ook in de rest van de wereld, naar aanleiding van de uitbraak van Covid-19.

Windbestendig ontwerp

Consortiumpartner Hitachi pioniert met het ontwerp van een windturbine met benedenwindse rotor. De turbine werd erkend met de klasse T-certificering, een internationale standaard voor windbestendige ontwerpen die rekening houden met regio's waar veel tyfoons voorkomen.

“We zijn erg trots dat onze turbines in open zee geïnstalleerd zijn. Dit is een beloning voor al onze medewerkers die zoveel uren in dit project hebben gestoken", zegt Yiro Yasuda, General Manager of Energy Solutions bij Hitachi.

Installatieschip Taillevent is speciaal ontworpen voor het transport en de installatie van windturbines en -funderingen op zee. Het schip is 140 m lang en uitgerust met zes ‘spudpalen’, een hijskraan met een hijsvermogen van 1.000 ton en een hulpkraan van 50 ton.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland