Jan De Nul groeit door | Maritiem Nederland
Nieuws
Jan De Nul groeit door

Jan De Nul groeit door

Antoon Oosting | zondag 28 november 2010

Alhoewel het maritieme cluster het economisch verloop van dit en komend jaar afwacht voor het personeel aanneemt, zijn er bedrijven die doorgaan met werving en selectie in het vertrouwen dat het werkaanbod dusdanig groeit dat extra personeel nodig is.

De internationale baggergroep Jan De Nul is daarvan een voorbeeld. Deze nam onlangs de vijfhonderdste ingenieur aan: Maarten Beckers (23). “Dat we in crisistijd de vijfhonderdste ingenieur in dienst mogen nemen, is voor mij heel bijzonder”, aldus CEO van Jan De Nul Group Jan Pieter De Nul. “Er zijn niet veel bedrijven in België die zoveel ingenieurs hebben, en die hen zulke diverse jobs kunnen aanbieden.” Dat kan kennelijk bij de groep waarbij in totaal zo’n 5000 mensen werken. De aantrekkingskracht van de baggergroep op ingenieurs is opmerkelijk, gezien het feit dat het aantal eerstejaarsstudenten civiele techniek in de afgelopen twintig jaar met de helft is gedaald.
Elke nieuwe ingenieur die bij Jan De Nul in dienst komt, volgt een intensieve opleiding van zes weken. Daarin wordt hij of zij voorbereid op de technische, logistieke en administratieve uitdagingen van het baggeren. “Ingenieurs krijgen bij ons veel verantwoordelijkheid”, meldt Jan Pieter De Nul. “Je moet vooruit willen om bij ons aan je trekken te komen, elke dag een ander probleem kunnen oplossen.”

Partners Maritiem Nederland