Jan De Nul gebruikt biobrandstof in Benelux | Maritiem Nederland
Nieuws
Sleephopperzuiger Alexander von Humboldt gaat varen op biobrandstof van GoodFuels.

Jan De Nul gebruikt biobrandstof in BeneluxRedactie | dinsdag 5 november 2019
Baggeren

Jan De Nul Group voert onderhoudsbaggerwerken in de Benelux uit met 100 procent hernieuwbare brandstof, om zijn CO2-uitstoot aanzienlijk te reduceren. Sleephopperzuiger 'Alexander von Humboldt' vaart op biobrandstof uit gecertificeerde en duurzame afvalstromen.

Deze zomer maakte de maritieme aannemer zijn CO2-ambitieuze reductiedoelstellingen bekend. In 2050 wil de Europese Unie 80 tot 95 procent minder broeikasgassen uitstoten in vergelijking met 1990, waarvan minstens 40 procent van de vermindering in 2030 een feit moet zijn. 

“Waarom wachten tot morgen als het vandaag al kan? We hebben concrete actie nodig”, zegt Bart Praet, Afdelingshoofd Baggerwerken Benelux bij Jan De Nul Group. “Door deze ingreep zijn we minstens 80 procent CO2-neutraal. We willen hiermee aan de overheden en aan onze opdrachtgevers in de Benelux bewijzen dat als zij klimaatambities hebben en deze incorporeren in de selectieprocedures, de markt er nu al klaar voor is. Tegelijk zetten we onze sectorgenoten aan om ons voorbeeld te volgen in een hernieuwbaar en klimaatneutraal traject. Wij werken verder aan onze energietransitie, vertrouwend op innovatie oplossingen.”

Samenwerking met GoodFuels

De Alexander von Humboldt vaart op duurzame hernieuwbare biobrandstof uit gecertificeerde en duurzame afvalstromen. Het schip zal onderhoudsbaggerwerken uitvoeren in de maritieme toegangswegen, op de Noordzee en in de Vlaamse Zeehavens.

Deze tweede generatie biobrandstof, geleverd door biobrandstoffenmarktleider GoodFuels, verlaagt de CO2-uitstoot met minstens 80 procent en is bovendien zwavelvrij. GoodFuels loopt voorop in de ontwikkeling, commercialisatie en toelevering van hernieuwbare brandstof in de scheepvaart. Jan De Nul Group sloot een meerjarige samenwerkingsovereenkomst met hen af vanwege hun innovatieve karakter en duurzaamheidsgaranties.

 “Onze energietransitie kan vandaag beginnen”, zegt Michel Deruyck, hoofd Energiecel binnen Jan De Nul. “Doordat we in continu overleg zijn met motorenfabrikanten en andere leveranciers, weten we wat technisch mogelijk is. We blijven innoveren om duurzaam en rendabel te blijven in onze sector, en om onze klanten alternatieven te kunnen aanbieden.”

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland