Jan De Nul gaat Nobelwind installeren | Maritiem Nederland
Nieuws
De 'Vidar' van Jan De Nul.

Jan De Nul gaat Nobelwind installerenRedactie | vrijdag 25 september 2015
Offshore, Offshore Wind

Belgische baggeraar en offshore specialist Jan De Nul gaat de 50 turbines van het 46 kilometer uit de Belgische kust gelegen Nobelwind offshore windpark installeren.

Dat bracht Jan De Nul op 25 september naar buiten nadat het op 15 september het contract verwierf en een week later bekendmaakte de 'Vidar' over te nemen van het Duitse Hochtief.

Het gaat om een EPCI-project voor het ontwerp, de aankoop, de bouw en de installatie van 51 paalfunderingen voor 50 windturbines en het Offshore High Voltage Substation (OHVS), het aanvoeren en de installatie van een erosiebeschermende stenenlaag, en de installatie van de 50 windturbinegeneratoren. Dit windpark zal gebouwd worden naast het Belwind windpark rond de zandbank Bligh Bank in de Belgische Noordzee. De Belgische kusthaven Oostende werd gekozen als rangeerhaven.

Op 46 kilometer voor de kust van Zeebrugge komt het nieuwe offshore windpark Nobelwind dat zal bestaan uit 50 Vestas windturbines van elk 3,3 MW, 165 MW in totaal. Het windpark zal met een eerder in 2013 door Jan De Nul geïnstalleerde exportkabel aangesloten worden op het Belgische elektriciteitsnet om zo’n 197.000 gezinnen van groene stroom te voorzien.

Het valpijpschip 'Simon Stevin' zal de steenbestortingen rond de funderingen plaatsen als bescherming tegen erosie. In een laatste fase zal de Vidar de turbines en rotoren ophalen in Denemarken en ze tot 100 meter boven op de funderingen installeren. De werken starten in april 2016 en zullen in de loop van 2017 voltooid zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland