Jan De Nul doopt offshore installatieschip Taillevent | Maritiem Nederland
Nieuws
De MPI Discovery van Vroon Group krijgt een tweede leven bij Jan De Nul Group (foto: Jan De Nul)

Jan De Nul doopt offshore installatieschip Tailleventredactie | donderdag 25 oktober 2018
Offshore, Offshore Wind

In de haven van Oostende kreeg Jan De Nul's nieuwe offshore installatieschip een nieuwe naam: Taillevent. Met twee installatieschepen verwacht de maritieme aannemer de offshore windsector nog beter en sneller te kunnen bedienen.

In juli nam Jan De Nul het installatieschip, toen nog 'MPI Discovery' geheten, over van rederij Vroon. De Taillevent (bouwjaar 2011) is ontworpen om offshore windturbines en hun funderingen te transporteren en te installeren, maar is ook inzetbaar in de offshore olie- en gasindustrie.  Pauline Stassijns, kleindochter van bestuurder Dirk De Nul, doopte het schip en wenste het behouden vaart.

De 'Taillevent' heeft zes spudpalen om stabiel te kunnen werken. Het schip is 140 meter lang en kan in waterdieptes tot 40 meter opereren. Verder is het schip voorzien van een hijskraan met een hijsvermogen van 1.000 ton en een hulpkraan van 50 ton.

“De 'Taillevent' is complementair aan onze 'Vole au vent' en zal ervoor zorgen dat we onze expertise in offshore windenergie nog verder kunnen uitbouwen", zegt Peter de Pooter, manager Offshore Renewables bij Jan de Nul Group. "Nu we twee offshore installatieschepen in onze vloot hebben, kunnen we de sector nog beter en sneller bedienen. We kunnen al bogen op een aantal zeer mooie referenties binnen Europa en kijken met enthousiasme en vol vertrouwen vooruit.”

Taillevent

Het nieuwe installatieschip is vernoemd naar de veertiende chefkok Taillevent (die eigenlijk Guillaume Tirel heette) aan het Franse Koninklijke hof. Taillevent (letterlijk: wind-snijder) dankte zijn bijnaam aan de snelheid waarmee hij door de keuken flitste.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland