Jan De Nul blijft vloot uitbreiden | Maritiem Nederland
Nieuws

Jan De Nul blijft vloot uitbreidenRedactie | donderdag 7 mei 2015
Offshore, Baggeren

Begin maart kondigde Jan De Nul Group de bestelling van de grootste cutterzuiger ter wereld aan. Nu maakt de groep nog een extra bestelling bekend, die van twee multifunctionele schepen.

De Belgische baggeraar zal de schepen inzetten bij het plaatsen van rotsen of leggen van kabels op de zeebodem. Ze worden uitgerust met een flexibele valpijp geschikt voor het nauwkeurig plaatsen van rots tot waterdieptes van ongeveer 600 m. Daarnaast is nog een vaste valpijp geplaatst, waardoor rots kan worden geïnstalleerd op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn, zoals tussen of rondom funderingen van windturbines op zee. Rotsinstallatiewerken zijn noodzakelijk om dergelijke structuren te beschermen tegen erosie of om ze te ballasten. Naast het installeren van rots, kunnen de schepen ook kabels ingraven op de zeebodem. Daartoe kan een ‘trencher’ aan boord geplaatst worden.

De groep kreeg de voorbije vier maanden twee grote kabelinstallatiewerken voor offshore windparken in het Verenigd Koninkrijk toegekend.

De zusterschepen worden gebouwd op de Chinese scheepswerf AVIC Weihai en zullen een accommodatie hebben voor zestig personen. Ze komen in 2017 in de vaart.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland