Nieuws
Jack Up Barge zet platformschip JB-115 in voor de werkzaamheden voor windpark Deutsche Bucht (foto: Jack Up Barge)

Jack Up Barge biedt huisvesting personeel Van Oord Offshore Wind

redactie | dinsdag 7 mei 2019
Offshore Wind

Jack Up Barge verzorgt de huisvesting en de catering voor werknemers van Van Oord Offshore Wind bij de aanleg van windpark Deutsche Bucht. Jack Up Barge zet hiervoor het platformschip JB-115 in, dat recent een vergelijkbare opdracht voltooide in het Deense Kriegers Flak.

Van Oord voert Balance of Plant-werkzaamheden uit in het offshore windpark Deutsche Bucht voor Northland Power. Het windpark ligt op 95 kilometer ten noordwesten van het Waddeneiland Borkum. Van Oord verzorgt het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation. Ook het transport van de windturbines wordt door Van Oord verzorgd.

Leander van den Berge van Jack Up Barge zag platformschip JB-115 recentelijk terugkeren van een soortgelijk project voor twee offshore platforms van windpark Kriegers Flak. “Na Kriegers Flak hebben wij speciale aanpassingen gemaakt voor dit project het hefeiland weer gecertificeerd om erop uit te gaan. Ook bij het windpark in Deutsche Bucht leveren wij offshore accommodatie voor een totale crew van circa 100 personen, verzorgen wij internet en catering. Bovendien leveren wij kraanassistentie met volledige dekking van de topside, dankzij de 300 ton zware hijskraan waarmee JB-115 is uitgerust."

Jack Up Barge en Van Oord werkten het afgelopen decennium al vier keer samen aan diverse projecten. "De relatie kunnen we nu uitbouwen, omdat wij flexibel zijn, snel kunnen schakelen en competitieve prijzen hanteren", aldus Van den Berge.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland