Jachtmakelaars boeken beste kwartaal sinds jaren | Maritiem Nederland
Nieuws
De kajuitjachten die worden verkocht hebben een lengte van gemiddeld elf meter (foto: HISWA)

Jachtmakelaars boeken beste kwartaal sinds jarenredactie | maandag 23 oktober 2017
Jachtbouw & Watersport

Jachtmakelaars zien de markt aantrekken. De afgelopen twee kwartalen waren vooral gebruikte motorjachten populair, aldus de jachtmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging en de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen NBMS.

"Als we het derde kwartaal 2016 met 2017 vergelijken zien we dat de aantrekkende vraag naar motorjachten ook betekent dat de gemiddelde verkooptijd is afgenomen van 440 naar 350 dagen", zegt Harald Falkeisen, voorzitter van de NBMS.

"Daarnaast verkopen ook de duurdere zeilschepen van boven de 100.000 euro weer beter dan in het vergelijkbare kwartaal vorig jaar. Het lijkt erop dat de markt weer wat meer vertrouwen krijgt en dat is goed nieuws. Voor zeiljachten tussen 50.000 en 100.000 euro is de verkooptijd teruggelopen van 198 naar 145 dagen. Ook dat is een positief signaal", aldus Falkeisen.

Kopers uit het buitenland zijn blijvend geïnteresseerd in het Nederlandse jachtenaanbod. Circa 20 procent van de verkochte zeil- en motorjachten in het derde kwartaal vindt een plekje in het buitenland. De kajuitjachten die door de makelaars worden verkocht hebben gemiddeld een lengte van 11 meter. Open boten zoals sloepen zijn gemiddeld 7 meter lang.

De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via de website www.NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van de gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland