Internetcursus inspectie | Maritiem Nederland
Nieuws

Internetcursus inspectie

Jan van den Berg | woensdag 20 september 2006

Radio Holland houdt surveyors op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving

In samenwerking met de Maritieme Academie in IJmuiden heeft Radio Holland in Rotterdam een nieuwe internetcursus ontwikkeld voor surveyors, inclusief het bijbehorend examen. Surveyors zijn specialisten die voor binnen- en buitenlandse classificatiebureaus technische inspecties uitvoeren aan radio- en (satelliet)navigatieapparatuur alsmede voyage data-recorders aan boord van schepen. Deze inspectierapporten gebruiken de bureaus voor het afgeven van veiligheidscertificaten. Surveyors moeten daarom op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving in een groot aantal landen. Radio Holland werkt bijvoorbeeld voor classificatiebureaus in 22 landen.

 

Arjan Nieuwenhuizen, opleidingsmanager van de Maritieme Academie, vertelt dat de academie de e-learning-cursus samen met Radio Holland heeft opgezet. “De surveyors van Radio Holland kunnen de cursus via internet volgen en online examen doen.”

 

Volgens Henk Middelkoop, manager quality assurance van Radio Holland, heeft de internetcursus twee grote voordelen. “Het is allereerst veel goedkoper dan leerlingen naar Nederland halen. Bovendien kan ik op deze manier tegenover de classificatiebureaus aantonen dat iedere medewerker voldoet aan de eisen die zij stellen. Het was vroeger vrijwel onmogelijk om volledig aan deze eis tegemoet te komen. De wet- en regelgeving in onze branche is uitgebreid en zij verandert vaak. Een serviceorganisatie kan niet iedereen regelmatig naar Nederland halen voor een cursus. Daar leent het werk zich nu eenmaal niet voor.”
De nieuwe internetcursus is deze zomer van start gegaan. Middelkoop schat dat 135 surveyors de cursus eind 2006 hebben doorlopen.

Partners Maritiem Nederland