Intensievere samenwerking maritieme opleidingen TU Delft en Hogeschool INHOLLAND | Maritiem Nederland
Nieuws

Intensievere samenwerking maritieme opleidingen TU Delft en Hogeschool INHOLLAND| donderdag 24 augustus 2006

DELFT - De studierichting Maritieme Techniek van de TU Delft en de opleiding Scheepsbouwkunde van de Hogeschool INHOLLAND Delft gaan intensiever samenwerken op onderwijsgebied

Sinds de opleidingen Scheepsbouwkunde in Haarlem en Rotterdam in 2002 werden samengevoegd tot Scheepsbouwkunde Hogeschool INHOLLAND Delft, bestaat al een samenwerkingsovereenkomst tussen TU Delft en INHOLLAND Delft. Deze wordt nu verder geïntensiveerd en vormgegeven. Daartoe werd op vrijdag 30 juni jl. op de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE) officieel een overeenkomst getekend tussen Prof. Drs. M. Waas, decaan van de Faculteit 3mE en mevrouw ing. O.L.M. Bes, directeur van de School of Agriculture &Technology van de Hogeschool INHOLLAND Delft.

Belangrijkste punten zijn een nadere afstemming van de curricula en een betere aansluiting vanuit de opleiding Scheepsbouwkunde van INHOLLAND Delft naar de Master opleiding van Maritieme Techniek van de TU Delft door middel van een doorstroomminor. Onderzocht wordt of gezamenlijke onderwijsmodules kunnen worden ontwikkeld en hoe docenten kunnen worden uitgewisseld. Daarnaast breidt INHOLLAND Delft haar onderzoeksgebied uit met een lectoraat maritieme techniek / scheepsbouwkunde. De TU Delft draagt hier actief aan bij en bevordert dat deze lector ook een rol heeft aan de TU Delft.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland