Nieuws
De  'Innovation' in het droogdok van Damen Verolme in Rotterdam (foto: Damen)

Installatieschip 'Innovation' verlaat dok na groot onderhoud



redactie | dinsdag 24 september 2019
Offshore Wind

Na een verblijf van enkele maanden voor een belane refit heeft installatieschip 'Innovation' van DEME de reparatiewerf van Damen Verolme in Rotterdam verlaten. Het schip lag in het droogdok voor het vervangen van de achterste poten en de jacking motoren.

Belangrijkste onderdeel van de refit was de aanpassing en herinstallatie van de 89 m lange achterpoten van de Innovation. Ook werden versterkingswerkzaamheden uitgevoerd aan de poten om jacking operaties op een hogere snelheid mogelijk te maken in verband met de verhoogde efficiëntie van de installatiewerkzaamheden.

Om de jacking motoren te reviseren werden alle 48 versnellingsbakken van de achterpoten verwijderd, gereviseerd en opnieuw geïnstalleerd. De rest van het onderhoudswerk bestond uit een vernieuwing van de box-cooler, onderhoud aan de spudcan-schoenen, vervanging van een achterschroef, kleine staalreparaties en de installatie van een nieuwe pile gripper.

Weer aan het werk

Na afloop van het verblijf in het droogdok vertrok de Innovation naar het SeaMade project in de Belgische Noordzee waar het schip 58 funderingen zal installeren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland