Indrukwekkend transport naar Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: Ries van Wendel de Joode

Indrukwekkend transport naar RotterdamOp donderdagmorgen 13 april arriveerde de ‘Xin Guang Hua’ van Cosco Shipping Heavy Transport in de haven van Rotterdam, met op zijn rug een indrukwekkend FPSO.

Het in 2016 opgeleverde schip vaart onder de vlag van Hong Kong. Het is met afmetingen van 255 x 68 meter het op één na grootste afzinkbare schip ter wereld. Het grootste schip is de ‘Vanguard’ van rederij Dockwise dat twee jaar geleden met een dubbel zo zware lading in Rotterdam arriveerde.

De Xin Guang Hua meerde af aan Paal 83 in het Calandkanaal, daar zonk het af en werd het 32.000 metende ronde FPSO ‘Western Isles’ naar de werf van Keppel Verolme (binnenkort Damen) gesleept.

Cosco Shipping Heavy Transport is een bedrijf van China Cosco Shipping en namens die rederij verantwoordelijk voor zeven eigen zwareladingschepen. Indien noodzakelijk kan die capaciteit worden uitgebreid op projectbasis. China Cosco Shipping is de grootste rederij ter wereld met een vloot van ruim 1100 schepen. Het is een toonaangevende speler in het transport van containers, droge bulk en olie- en tankcapaciteit.

Aankomst Xin Guang Hua in het Calandkanaal:

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland