Indofin Group neemt meerderheidsaandeel in IHC Merwede | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: Royal IHC

Indofin Group neemt meerderheidsaandeel in IHC Merwede

Nadat Rabo Capital in 2005 de afsplitsing van IHC Merwede van IHC Caland (later SBM) ondersteunde, is het moment nu daar om het grootste deel van de aandelen over te dragen.

Investeringsmaatschappij Indofin Group heeft een meerderheidsaandeel van 62 procent verworven in IHC Merwede. Naast Indofin zijn Rabo Capital (10 procent) en management en personeel (28 procent) de overige aandeelhouders. Indofin heeft het meerderheidsaandeel verkregen door van beide andere aandeelhouders een deel van hun belang in IHC Merwede over te nemen.

Indofin Chairman Cees de Bruin, die acht jaar geleden al als aandeelhouder in het bedrijf stapte en ooit zelf werkzaam was voor IHC, zegt in een persbericht dat de Indofin Group investeert in bedrijven die op de lange termijn groeipotentieel hebben en dat hij vol vertrouwen is dat dat met IHC gaat lukken.

Rabo Capital laat weten dat het beoogde doel met IHC is bereikt. Acht jaar geleden stapte de investeringsmaatschappij van de Rabobank in IHC Merwede om destijds de afsplitsing van IHC Caland te ondersteunen en om het oer-Hollandse bedrijf te behouden. Sipko Schat, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland: “Tot onze grote voldoening heeft IHC Merwede een uitstekende concurrentiepositie en is het bedrijf kerngezond. Voor ons hét moment om het stokje over te dragen. Tegelijkertijd blijven wij betrokken bij de onderneming als kleinere aandeelhouder en financier.”

Indofin Group is een wereldwijd opererende investeringsmaatschappij met kantoren in Geneve, Rotterdam, Parijs en Houston. Vanaf haar oprichting in 1968 houdt Indofin zich bezig met het verschaffen van vermogen aan en het besturen van ondernemingen in sectoren als scheepvaart, olie en gas, scheepsbouw, software en onroerend goed. Indofin Group is voor 100 procent in handen van de familie De Bruin.

Partners Maritiem Nederland