Imtech levert energiezuinige technologie voor cruiseschip | Maritiem Nederland
Nieuws

Imtech levert energiezuinige technologie voor cruiseschip

Mischa Brendel | woensdag 22 april 2009

Technisch dienstverlener Imtech heeft in het Duitse Papenburg opdracht ontvangen voor de energiezuinige klimaattechnologie aan boord van een cruiseschip.

De opdracht komt van Meyer Werft en het gaat om een cruiseschip in de Solstice-klasse dat in de herfst van 2012 aan rederij Celebrity Cruises wordt overgedragen. Deze rederij heeft al een schip in deze klasse, de Celebrity Solstice. Schepen uit deze klasse zijn gemiddeld circa 315 meter lang, circa 37 meter breed, hebben een passagiercapaciteit van ongeveer 2.850 en varen met een maximumsnelheid van 24 knopen (bijna 45 km/h).

Imtech zal het schip voorzien van energiezuinige warmte- en klimaattechnologie. Door de toepassing van onder meer intelligente meet- en regeltechniek en consequent gebruik van decentrale energievoorzieningen kan het totale energieverbruik aan boord van het cruiseschip met circa 25 procent omlaag worden gebracht. Bovendien zijn de geleverde systemen volgens Imtech onderhoudsarm en gewichtsbesparend.

De opdracht vormt het vijfde cruiseschip uit de Solstice-klasse waarbij Imtech betrokken is. De totale orderomvang voor deze vijf schepen bedraagt ruim 50 miljoen euro.


Bron: Imtech

Partners Maritiem Nederland