IHC wint opdracht voor refit pijpenlegger McDermott | Maritiem Nederland
Nieuws
De Amazon is in 2014 opgeleverd en beschikt over twee offshore mastkranen van Huisman (foto: McDermott)

IHC wint opdracht voor refit pijpenlegger McDermottredactie | woensdag 1 augustus 2018
Offshore, Scheepsbouw

Royal IHC heeft een opdracht verworven voor de modificatie van pijpenlegger- en installatieschip 'Amazon' van McDermott International (uit Houston). Het schip wordt onder meer uitgerust met een innovatief J-lay systeem om rechtopstaande stalen pijpstukken in diepwater aan een zeegaande pijpleiding te lassen.

IHC is verantwoordelijk voor het gehele management van het refit traject, van het ontwerp tot en met de integratie van de nieuwe apparatuur. Het omvat de bouw en de installatie van het in eigen huis ontworpen (en gepatenteerde) J-lay systeem, de aanpassing van de scheepsconstructie, de verwijdering van het bestaande pijplegsysteem en de vervanging ervan door een nieuw J-lay systeem met een dynamische topcapaciteit van 1.500 ton.

Het J-lay-systeem kan alle soorten pijpen verwerken, waaronder exportleidingen en verschillende pipe-in-pipe-configuraties, variërend in grootte van 4,5 tot 24 inch met wanddikten van een kleine 2 inch.

De conversie wordt uitgevoerd op de werf van Royal IHC in Kinderdijk. In augustus 2019 beginnen de werkzaamheden. In de zomer van 2020 moet het schip worden opgeleverd. Tegen die tijd voldoet de Amazon aan alle eisen voor pijpenleg- en constructiewerk in de (ultra) diepwatermarkt.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland