IHC wil twee werven sluiten en 487 mensen ontslaan | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: Royal IHC

IHC wil twee werven sluiten en 487 mensen ontslaanRedactie | woensdag 10 juni 2015
Scheepsbouw, Koninklijke IHC, Arbeidsmarkt

Royal IHC maakte woensdag 10 juni bekend dat het versneld een nieuwe voorgenomen strategie gaat invoeren - wat inhoudt dat bijna vijfhonderd werknemers op straat komen te staan en twee werven gaan sluiten.

Als direct gevolg van de snel verslechterde markt heeft Royal IHC, leverancier van maritieme installaties, besloten om de in 2014 aangekondigde strategie ‘IHC 2020’ versneld te gaan uitvoeren. IHC reageert hiermee vooral op het terugschroeven van investeringen door de offshore industrie in verband met de lage olieprijs, waardoor enkele werven zonder werk dreigen te raken. IHC zegt in een persbericht meer in te willen zetten op hun equipment tak, service en het verhuren van materieel.

Het aantal werven van IHC in Nederland gaat van vier naar twee en de bouwer van offshore en baggerschepen zal meer buitenlandse werfcapaciteit gaan inkopen. Het bedrijf meldt tevens dat het wel wil blijven inzetten op complexe schepen, die veel engineering vereisen. Vooral dat laatste moet vermoedelijk vanuit Nederland blijven gebeuren, maar daarmee verdwijnt wederom een stukje maakindustrie uit Nederland.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen. IHC is voornemens om het dienstverband van 487 van zijn medewerkers te beëindigen. Tegelijkertijd wordt een groot deel van de flexibele schil van in totaal 1127 mensen, de ingeleenden, afgebouwd. Het streven is om de beoogde reductie eind 2015 te realiseren. Een en ander onder voorbehoud van het bereiken van overeenstemming met betrokken partijen.

Lees ook het interview met Koninklijk IHC ceo Bram Roelse over deze koerswijziging.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland