IHC verkoopt ontwerppakket TSHD aan Cashman in VS | Maritiem Nederland
Nieuws
Ontwerptekening van de TSHD voor Cashman Dredging & Marine Contracting

IHC verkoopt ontwerppakket TSHD aan Cashman in VSRedactie | vrijdag 29 januari 2021
Scheepsbouw, Baggeren

IHC heeft het contract verworven voor het ontwerp en de engineering van een sleephopperzuiger (TSHD) voor het in de VS gevestigde Cashman Dredging & Marine Contracting. Met deze order levert IHC de technologische kennis die zal leiden tot een van de meest geavanceerde baggerschepen in de VS.

Het op maat gemaakte TSHD-ontwerp met geringe diepgang combineert geavanceerde technologie met maximale wendbaarheid. De dieselelektrische configuratie van het baggerschip maakt het mogelijk om - bij verschillende soorten baggerwerken - optimaal gebruik te maken van het vermogen. De motoren zullen voldoen aan de luchtverontreinigingsvoorschriften EPA Tier IV en IMO Tier III. Het ontwerp beschikt over de modernste baggerautomatisering en -techniek, waardoor de efficiëntie van het baggerproces wordt verhoogd.

Het schip heeft een beuninhoud van 5.000 m3 en is veelzijdig inzetbaar in diverse onderhouds- en strandsuppletieprojecten. Hierdoor verkrijgt Cashman Dredging een goede uitgangspositie voor de meest uitdagende baggerprojecten in de VS. Het ontwerp omvat twee baggerpompen die grote persafstanden mogelijk maken wanneer ze in serie worden gebruikt. Bovendien is het schip voorzien van twee zuigbuizen waardoor onder veel omstandigheden gebaggerd kan worden, hetzij door beide zuigbuizen te gebruiken of slechts één in het geval van een sterke stroming. De geringe diepgang van het schip maakt navigeren dicht bij de kust mogelijk, waardoor de afstand tot de loslocatie afneemt. Dankzij de twee azimuth thrusters is het schip bovendien zeer wendbaar.

Lokale aanwezigheid

De opdracht kwam tot stand in samenwerking tussen Cashman Dredging, IHC America (Houston, Texas) en de engineeringafdeling van IHC in Nederland. "Onze missie is om klanten in Amerika te helpen hun bedrijf te laten groeien met IHC’s ontwerpen voor TSHD’s of CSD's, reserveonderdelen, aangepaste systemen en technische ondersteuning", zegt Rafael Habib, IHC’s sales director America.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland