IHC verkoopt Easydredge 3700 | Maritiem Nederland
Nieuws

IHC verkoopt Easydredge 3700Jan Spoelstra | vrijdag 6 november 2015
Scheepsbouw, Baggeren

Waterbouwers die op basis van zojuist aangenomen klussen snel een baggerschip nodig hebben, kunnen bij IHC sleephopperzuigers van de plank kopen.

Zo ontwikkelde en bouwde Koninklijke IHC in de afgelopen twee jaar de EasyDredge 3700 (93 x 16,5 m) zonder dat er een specifieke klant voor was. Het schip gaat nu voor een Aziatische klant varen.

De Easydredge 3700 zal worden gebruikt voor landaanwinning, infrastructuur en zandsuppletie op verschillende eilanden en resorts in Azië om de groei van de toerisme-industrie te ondersteunen. IHC noemt het een 'belangrijke ontwikkeling in de sleephopperzuigermarkt in die regio' en CEO Bram Roelse is 'verheugd dat het bedrijf nu deze stap zet in deze markt'.

De Easydredge-serie sleephopperzuigers zijn schepen met beproefde technologie aan boord. Het betreft dubbelschroevige diesel-direct aangedreven sleephopperzuigers met aparte generatorsets voor de baggerpompen en andere apparatuur aan boord. De schepen hebben een slanke rompvorm, varen 10 knopen, hebben een hoppervolume van 3.700 m³ en hebben voor tien personen accommodatie aan boord. IHC kan het schip uitrusten voor specifieke taken en de scheepsbouwer kan het schip gedurende zijn levensduur gemakkelijk ombouwen tot bijvoorbeeld zand- of grindschip of een rainbowinstallatie plaatsen.

Alle schepen uit de Easydredge-serie bezitten een class notation voor onbeperkte navigatie, baggeren tot 20 mijl uit de kust en het werken met een onbemande machinekamer. Deze specifieke Easydredge 3700 is uitgerust met een 'World Dredging' equipment pakket met onder andere een verstelbare overvloei, bodemdeuren, een jet watersysteem op de sleepkop en een walpersinstallatie. Bovendien is het baggerschip voorzien van een verlengde zuigbuis waardoor door middel van een onderwaterpomp tot een diepte van 50 meter gebaggerd kan worden.

Lees ook hoe IHC, ondanks de moeilijke reorganisatie waar het bedrijf in zit, sleephopperzuigers op LNG en op maat ontworpen sleephopperzuigers bouwt.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland