IHC tekent contract voor 3.700 m³ sleephopperzuiger voor Cuba | Maritiem Nederland
Nieuws

IHC tekent contract voor 3.700 m³ sleephopperzuiger voor CubaRedactie | woensdag 8 juni 2016
Scheepsbouw, Baggeren

Koninklijke IHC heeft een nieuw contract ondertekend voor een Easydredge 3700 sleephopperzuiger voor een Cubaanse klant.

IHC levert het schip aan Tecnoimport en Empresa Constructora de Obras Marítimas uit Havana. Het contract werd ondertekend in aanwezigheid van minister president Mark Rutte en de heer Ricardo Cabrisas Ruiz, vicevoorzitter van de Raad van Ministers en het Uitvoerend Comité van Cuba.

Het schip, met een beuninhoud van 3.700 kubieke meter, is de grootste in de reeks van gestandaardiseerde Easydredge dubbelschroefs sleephopperzuigers, ontworpen en gebouwd door IHC. In aanvulling op de standaard uitrusting zal het schip uitgebreid worden met opties zoals grotere bemanningsverblijven en grotere autonomie, een booster pomp, die de pompcapaciteit vergroot tot meer dan 4 km, en een dynamisch positioneringssysteem dat zal helpen om door smalle doorgangen te navigeren, om de koraalriffen rond de Cubaanse kust te beschermen.

Naast het feitelijke materieel levert IHC ook trainingen voor de toekomstige bemanning. Een uitgebreid trainingsprogramma zal de klant bekendmaken met alle mogelijkheden van het schip. Het zal onder meer worden ingezet voor onderhoudswerkzaamheden en het opspuiten van stranden, welke erg belangrijk zijn voor het stimuleren van verdere investeringen in de Cubaanse toeristische sector.

Drie jaar geleden zette IHC al in op het bouwen van gestandaardiseerde sleephopperzuigers. De eerste Easydredge werd toen gebouwd zonder dat er een klant voor was. IHC leverde dat schip uiteindelijk op aan een Aziatische klant.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland