Nieuws
De nieuwe sleephopperzuiger werd op 23 mei gedoopt (foto: Royal IHC)

IHC levert sleephopperzuiger 'Lesse' aan baggerbedrijf De Boerredactie | donderdag 8 augustus 2019
Scheepsbouw, Baggeren

Royal IHC heeft de sleephopperzuiger 'Lesse' afgeleverd aan Baggerbedrijf De Boer (Dutch Dredging). De negende hopper in de vloot van De Boer heeft de seatrials goed doorstaan en is nu operationeel inzetbaar.

Het ontwerp van de Lesse is gebaseerd op twee eerdere hopperzuigers die IHC bouwde voor De Boer: 'Albatros' (2013) en 'Mahury' (2015). Het nieuwe schip werd gebouwd onder aupiciën van IHC op de werf MTG Dolphin in Varna, Bulgarije. 

De sleephopperzuiger is bijna 80 meter lang, vaart maximaal 10 knopen en kan tot op 30 meter diep baggeren. In de beun is ruimte voor 2.300 kubieke meter slib. De Lesse is ontworpen voor onderhoudsbaggerwerk en landaanwinning en kan wereldwijd zowel op zee als in binnenwateren worden ingezet.

Maximale up-time

Bij de bouw van het schip hebben medewerkers van De Boer veel praktische input gegeven. Daardoor is er extra aandacht voor het gebruiksgemak en maximale ‘up-time’ door onder meer het gebruik van slijtvaste onderdelen en onderhoudsvrije apparatuur. Een andere innovatie is de Plumigator van IHC, die de slibwolk rondom het schip vermindert. Hierdoor wordt de milieu-impact van het baggeren sterk gereduceerd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland