IHC levert sleephopperzuiger aan haven Douala | Maritiem Nederland
Nieuws
De nieuwe sleephopperzuiger Mont Madara gaat het toegangskanaal naar de haven van Douala-Bonabéri onderhouden.

IHC levert sleephopperzuiger aan haven DoualaRedactie | donderdag 27 augustus 2020
Baggeren

Royal IHC heeft de 3.000m³ sleephopperzuiger 'Mont Madara' overgedragen aan Port Autonome de Douala (PAD) in Kameroen. Na eerdere aankopen van een IHC Beaver 50® cutterzuiger en een DMC werkboot in 2019 is de vloot van het havenbedrijf hiermee compleet.

De nieuwe sleephopperzuiger is een IHC Easydredge® uit de populaire gestandaardiseerde reeks baggerschepen van de scheepsbouwer, die ideaal zijn voor veelvoorkomende onderhouds- en landaanwinningsprojecten. De Mont Madara biedt uitzonderlijke flexibiliteit aan PAD, aangezien deze kan worden aangepast aan haar specifieke werkomgeving. In eerste instantie zal het schip worden gebruikt om essentiële onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan het toegangskanaal naar de haven van Douala-Bonabéri.

Snelle levering

Dankzij de goede samenwerking tussen IHC en PAD werd de sleephopperzuiger extreem snel opgeleverd na het effectief worden van het contract in maart van dit jaar. Het nieuwe schip is gebouwd in Polen, en de proefvaarten zijn in de Baltische zee en voor de Nederlandse kust uitgevoerd, waarna het schip in Nederland is opgeleverd.

Naast de levering van de Mont Madara zal IHC ook een reserveonderdelenpakket, ondersteunende apparatuur en uitgebreide trainingen leveren om het technische personeel van PAD te ondersteunen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland