IHC levert grote Chinese sleephopperzuiger op | Maritiem Nederland
Nieuws

IHC levert grote Chinese sleephopperzuiger opJan Spoelstra | woensdag 17 augustus 2016
Scheepsbouw, Baggeren, Koninklijke IHC

Na een bouwperiode van negentien maanden is sleephopperzuiger ‘Jun Yang 1’ op 15 augustus tijdig opgeleverd aan CCCC Guangzhou Dredging Company (GDC). Na een ceremonie vertrok het schip naar Guangzhou China.

Jun Yang 1, met een hoppercapaciteit van 21.393 m3 het grootste Chinese baggerschip, komt naar verwachting eind september 2016 aan in zijn thuishaven. Het is het veertigste schip dat IHC (vaak samen met een partnerwerf in China) oplevert aan CCCC GDC. De Chinese baggeraar zet het schip in voor bagger- en landaanwinningsprojecten in Chinese en internationale wateren.

Voorafgaand aan de oplevering van het schip, bood het IHC Training Instituut een op maat gemaakt trainingsprogramma aan aan een groep bemanningsleden van CCCC GDC op het trainingscentrum en aan boord van het schip. Door de hoge mate van automatisering was het voor bemanningsleden noodzakelijk een gespecialiseerde operatorcursus te volgen.

Het gaat hier om een groot baggerschip, maar het grootste ter wereld staat op naam van het Belgische Jan De Nul. De ‘Christóbal Colón’ heeft een beuninhoud van 46.000 m3. Het grootste baggerschip dat IHC ooit bouwde is de ‘Vox Máxima’ (33.000 kuub) voor Van Oord.

> Lees meer over de bouw van sleephopperzuigers bij Koninklijke IHC

Filmpje over de Jun Yang 1:

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland