IHC laat LNG-aangedreven sleephopperzuiger te water | Maritiem Nederland
Nieuws

IHC laat LNG-aangedreven sleephopperzuiger te waterAngelique Bosman | maandag 16 januari 2017
Scheepsbouw, Baggeren, Koninklijke IHC

Op zaterdag 14 januari is bij de scheepswerf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel DEME’s 7.950 m³ dual-fuel sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ te water gelaten.

De Scheldt River is de tweede LNG-aangedreven sleephopperzuiger die door IHC is gebouwd; op 3 december ging de ‘Minerva’ te water. “Om het brandstofverbruik verder te optimaliseren en de uitstoot terug te dringen, heeft IHC de Scheldt River uitgerust met nieuwe innovaties, gedreven door marktontwikkelingen en wensen van de klant”, zegt IHC's Executive Director Shipbuilding Arjan Klijnsoon.

Door IHC’s continue onderzoek naar brandstofbesparing en de analyse van operationele profielen, heeft het bedrijf een tweetraps aandrijving ontwikkeld. In tegenstelling tot de conventionele enkeltraps aandrijving zorgt de door IHC gepatenteerde tweetraps tandwielkast voor brandstofbesparing tijdens het varen bij lagere snelheden. Scheldt River en Minerva zijn de eerste sleephopperzuigers die profiteren van deze innovatie.

Een andere innovatie is de nieuw ontwikkelde vleugelvormige boegschroeftunnel. Deze nieuwe vorm is het resultaat van uitgebreide hydrodynamische analyses en verbetert de prestaties van de boegschroef.

In de laatste twee maanden van 2016 zag IHC een aanzienlijke stijging van de verkoop van zijn schepen, apparatuur en engineeringpakketten. Bijna de helft van de totale orderintake in 2016 werd in deze periode binnengehaald. Zo heeft IHC een contact getekend met

een volle dochteronderneming van CCCC Shanghai Dredging, voor de levering van basic engineering en baggercomponenten voor twee 6.500 m3 sleephopperzuigers, en gaat het bedrijf een 5.450 m3 sleephopperzuiger bouwen voor een joint venture tussen Den Herder (Reimerswaal Dredging) en Group De Cloedt.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland