IHC en Semiotic Labs ontwikkelen smart solutions voor baggerindustrie | Maritiem Nederland
Nieuws
De specialistische kennis van Semiotics Lab stelt IHC in staat de systemen verder te optimaliseren (foto: IHC)

IHC en Semiotic Labs ontwikkelen smart solutions voor baggerindustrieredactie | maandag 24 juni 2019
Baggeren, Smart Maritime Technology

Royal IHC is een samenwerking aangegaan met Semiotic Labs om smart solutions voor de baggerindustrie te ontwikkelen. Internet of Things sensoren en kunstmatige intelligentie moeten scheepsbouw en baggeren slimmer en efficiënter maken.

"Als marktleider in de ontwikkeling en bouw van baggerschepen zijn wij constant op zoek naar innovatieve oplossingen om de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van onze schepen te verbeteren", zegt Jan van der Wouw, directeur Digital Business bij IHC. "Digital transformation speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling."

"Dankzij sensors, kunstmatige intelligentie en slimme toepassingen kunnen onze klanten beschikken over waardevolle inzichten over de staat, de prestaties en het energiegebruik van de apparatuur aan boord. Op basis van deze inzichten kunnen ze het gebruik optimaliseren", aldus Van der Wouw.

De samenwerking met Semiotic Labs komt voort uit de ambitie van IHC om voorop te lopen bij de ontwikkeling van digital tools aan boord van haar schepen.

Droompartner

Simon Jagers, oprichter van Semiotic Labs, noemt IHC een 'droompartner' voor zijn bedrijf. "We hebben allebei de overtuiging dat innovatieve oplossingen in de eerste plaats een praktische toepassing moeten hebben."

Semiotic Labs heeft SAM4 ontwikkeld, een oplossing die bestaat uit sensoren, kunstmatige intelligentie en een dashboard met informatie over de staat, prestaties en energieverbruik van elektromotoren en roterende onderdelen, zoals pompen, compressoren en transportbanden. Waar traditionele systemen de trillingen meten van een apparaat, meet SAM4 elektrische signalen afkomstig uit de bedieningskast. Niet onbelangrijk, want veel onderdelen bevinden zich op moeilijk bereikbare plaatsen aan boord van het schip. De bedieningskast is gemakkelijk toegankelijk, waardoor het mogelijk is om op afstand de conditie van de onderdelen te bewaken.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland