IHC bouwt snijkopzuigers voor Arab Potash Company | Maritiem Nederland
Nieuws
IHC heeft een langdurige samenwerking met APC op het gebied van baggeren en 'natte' mijnbouw.

IHC bouwt snijkopzuigers voor Arab Potash Company| vrijdag 8 mei 2020
Scheepsbouw, Baggeren

Royal IHC heeft drie contracten getekend met de in Jordanië gevestigde Arab Potash Company (APC) voor de levering van twee nieuwe cutter suction dredgers (CSD's) en een onderhoudscontract voor twee eerder geleverde baggerschepen. 

Het eerste contract betreft de levering van een nieuwe custom-built snijkopzuiger, het tweede is een driejarig servicecontract voor de door IHC gebouwde schepen 'Jarash' en 'Mutah' en het derde contract betreft de levering van de 'Alyarmouk', een doorontwikkelde kopie van de in 2018 geleverde 'Jarash'.

De nieuw te bouwen CSD, de 'Alkaramah', is gebaseerd op een gemodificeerde IHC Beaver® 65 DDSP met drie verschillende baggerdieptes: oplopend tot 18, 25 en 32 m. De CSD zal verder worden aangepast voor het stappen, zwaaien en het snijden van harde grondsoorten en beschikt over een zogenoemde Christmas tree configuratie voor baggeren tot 32 m. Een werkboot, een gemodificeerde DMC 1450, maakt ook deel uit van het contract. Beide units worden geschikt gemaakt voor operaties in de Dode Zee (waar veel kalium kan worden gewonnen).

Daarnaast bevat het contract ook de levering en het transport van equipment en services. Verder wordt APC ondersteund door IHC met uitgebreide field engineering services zoals transport over land, (de-)mobilisatie, modificaties, training van de bemanning en onderhoudsservices. APC zal de 'Alkaramah' inzetten in de Dode Zee in Jordanië, waar deze in eerste instantie wordt gebruikt om een nieuw pompstation te ontwikkelen. Na voltooiing van het pompstation wordt het schip gemodificeerd om het te kunnen inzetten in de zoutmeren van APC om de bestaande vloot te ondersteunen bij het snijden en verwijderen van gekristalliseerd (kalium)zout.

Servicecontract

Het tweede contract omvat een driejarige servicecontract voor de bestaande snijkopzuigers 'Jarash' (een op maat gemaakte CSD) en 'Mutah' (een IHC Beaver® 40).. Het doel van het contract is het bereiken en behouden van de afgesproken uptime voor de twee schepen. Alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden beheerd en uitgevoerd door het lokale kantoor van IHC in het Midden-Oosten, inclusief de levering van reserveonderdelen. IHC levert hiermee een volledig geïntegreerde waardepropositie, van ontwerp en bouw tot onderhoud, met contractafspraken over de prestaties van de baggerschepen.

Langdurige samenwerking

Het derde contract betreft de turnkey levering van de op maat gemaakte 3.557 kW CSD 'Alyarmouk', een doorontwikkelde kopie van de CSD 'Jarash', die IHC in 2018 heeft geleverd. APC zal de Alyarmouk inzetten op zijn productielocatie in Jordanië, waar het gekristalliseerd zout zal snijden en verwijderen onder zware omstandigheden.

Met deze drie contracten bouwt IHC haar langdurige samenwerking met APC op het gebied van baggeren en 'natte' mijnbouw, verder uit door het leveren van baggerschepen, equipment en services.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland