Nieuws
Een artist impression van de nieuwe sleephopperzuiger voor NMDC (foto: Royal IHC)

IHC bouwt nieuwe sleephopperzuiger voor baggerbedrijf Abu Dhabiredactie | vrijdag 22 maart 2019
Baggeren

Royal IHC heeft een order verworven voor de bouw van een 'state of the art' 8.000 m³ sleephopperzuiger voor National Marine Dredging Company (NMDC) in Abu Dhabi. Voor NMDC bouwde en leverde IHC vorig jaar de 6.000 m³ hopper 'Arzana'. 

Naast het baggerschip levert IHC de eerste hoppersimulator in het Midden-Oosten. Deze simulator maakt het NMDC mogelijk haar baggerwerkzaamheden uit te breiden en te versterken.

De nieuwe sleephopperzuiger is uitgerust met technologische innovaties waaronder een vergrote capaciteit van 8.000 m³ en een baggerdiepte van 45 meter. Het ontwerp is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen IHC en NMDC en maakt het mogelijk om zowel te werken in ondiepe wateren als op grote baggerdiepten en combineert een hoge wendbaarheid met het werken bij hoge temperaturen.

Met de 8.000 m³ hopper en de hoppersimulator verstevigt NMDC haar positie in de internationale baggermarkt. Het nieuwe schip geeft het bedrijf de mogelijkheid om aan een breder scala van projecten te werken en is daarmee strategisch een waardevolle toevoeging voor de groeiende vloot.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland