IHC boekt orders ter waarde van 350 miljoen euro | Maritiem Nederland
Nieuws

IHC boekt orders ter waarde van 350 miljoen euroRedactie | vrijdag 7 februari 2014
Offshore, Scheepsbouw, Baggeren, Koninklijke IHC

IHC Merwede heeft onlangs orders ontvangen voor een breed scala aan schepen en equipment ter waarde van 350 miljoen euro.

Voor de baggerdivisie betreft het opdrachten voor de levering van een custom-built sleephopperzuiger, 13 baggerwerktuigen die geleverd zullen worden door IHC Beaver Dredgers en een cutterzuiger training simulator. De offshoredivisie boekte orders voor de bouw van een 300 ton pijpenlegger, een J-Lay pijpenlegsysteem en een tandem mooring system.

Baggeren

Binnen de baggerdivisie zal IHC gaan beginnen aan de bouw van de grootste sleephopperzuiger die zij ooit voor een Chinese klant heeft geproduceerd. Het schip zal voor CCCC Guangzhou Dredging Company (GDC) worden gebouwd op een Nederlandse werf. De 13 overige verkochte baggerwerktuigen bestaan uit 11 standaard IHC Beaver snijkopzuigers, 1 standaard Delta Multi Craft werkboot en een booster station.

Huta Marine Works heeft IHC de opdracht gegeven voor de ontwikkeling en levering van een cutterzuiger training simulator. Deze simulator zal de werking ondersteunen van de eerder bestelde custom-built cutterzuiger, die momenteel in aanbouw is op de werf van IHC in Kinderdijk. Huta Marine Works zal de simulator gebruiken in opleidingsprogramma's voor operators van de nieuwste cutterzuigers van haar vloot. De simulator kan ook worden ingezet op toekomstige schepen.

Offshore

Binnen de offshoredivisie zal IHC voor Sapura Navegação Marítima een 300 ton pijpenlegger gaan bouwen met een pijpenleginstallatie van IHC Engineering Business. Het schip gaat flexibele pijpen leggen voor de Braziliaanse kust, ter uitvoering van het chartercontract van Petrobras dat eerder is gewonnen door Sapura Navegação Marítima.

Daarnaast omvat een offshore order van Petrofac het ontwerp en de bouw van een J-Lay pijpenlegsysteem, dat in 2016 zal worden geïnstalleerd op een nieuw te bouwen diepwater constructie schip. Het J-Lay systeem zal een capaciteit hebben van 2.000 ton en heeft de mogelijkheid tot het leggen van pijpen met een diameter van 36" tot een diepte van 3.000 meter.

Het tandem mooring systeem, gebruikt voor het afmeren van een tanker aan de achtersteven of boeg van een FPSO, zal IHC’s 17e tandem mooring systeem zijn dat in de FPSO-markt in gebruik komt. MODEC in Ghana zal het systeem toepassen op één van haar FPSO schepen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland