Iconische vuurtoren ook in nieuw fotoboek Flying Focus | Maritiem Nederland
Nieuws
Vorige week werd bekend dat er scheuren in vuurtoren Lange Jaap zijn ontdekt en dat er gevaar voor instorting dreigt.

Iconische vuurtoren ook in nieuw fotoboek Flying Focusredactie | maandag 27 september 2021
Maritieme Cluster

Deze week gaat het fotoboek van Flying Focus over Den Helder naar de drukker, met daarin onder meer een luchtfoto van de vuurtoren Lange Jaap. "Enkele dagen geleden werd bekend dat er scheuren in de vuurtoren zijn ontdekt en dat er gevaar voor instorting dreigt. Laten we hopen dat er op tijd een oplossing komt en deze iconische vuurtoren behouden blijft."

Dit schrijft fotograaf Herman IJsseling (Flying Focus) uit Texel, die de vuurtoren Kijkduin, beter bekend als 'Lange Jaap', tijdens zijn vele fotovluchten uit alle hoeken heeft gefotografeerd. Met een lengte van 63,5 meter is de Lange Jaap de hoogste nog brandende vuurtoren van Nederland. De (gietijzeren) toren is vanaf 1 april 1878 operationeel en heeft sinds 1988 de status van Rijksmonument.

Nieuwe kalenders

De Lange Jaap figureert ook op één van de maandbladen van de Lighthouse kalender 2022 die Flying Focus jaarlijks in eigen beheer uitgeeft. Naast de bekende Visserij- en Scheepvaartkalender die voor de 29ste keer zijn verschenen kan er ook gekozen worden uit de Wadden-, Zeeland-, Texel-, Binnenvaart-, Offshore-, Galewarning-, Lighthouse- en Tug&Workboat kalender. Nieuw in het assortiment zijn de Zeilenkalender met prachtige luchtopnamen van allerlei zeilschepen en de Dutch Classic Wings kalender met air-to-air foto’s van Nederlandse historische vliegtuigen.

De voorkant van de nieuwe Zeilen kalender 2022. Deze kalender is uitgebracht in een extra groot formaat (foto: Flying Focus). Tekst gaat verder onder de foto.

De Galewarning kalender vindt wereldwijd aftrek en is dit jaar voorzien van spectaculaire stormfoto's gemaakt tijdens de laatste stormen die over de zuidelijke Noordzee trokken.

Alle kalenders zijn uitgevoerd met grote foto’s en Nederlandse, Engelse of Duitse begeleidende teksten. Het formaat van de kalenders is 30x38 cm en ze bevatten 12 maandbladen. De winkelprijs is € 18,50. De twee nieuwe kalenders (Zeilen en Dutch Classic Wings) hebben het formaat 34,5x49,5 cm en de winkelprijs bedraagt € 22,50.

Bestellen via webshop

Naast jaarkalenders geeft Flying Focus ook fotoboeken en maritieme verjaardagskalenders uit, waaronder het kersverse fotoboek met luchtopnamen van Den Helder. Bestellen gaat het makkelijkste via de webshop op de website van Flying Focus. Voor informatie over verkooppunten en/of bijzondere bestellingen is Flying Focus ook telefonisch bereikbaar op 06-53405751.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland