Hydac neemt Hycom over | Maritiem Nederland
Nieuws
Hydac neemt Hycom over

Hydac neemt Hycom overErik van huizen | dinsdag 5 februari 2013
Toeleveranciers

De Helmondse componentenleverancier Hydac heeft de Apeldoornse leverancier van hydraulische systemen Hycom overgenomen.

Hycom zocht een sterke internationale partner, Hydac zocht specifieke kennis in de offshore, marine en luchtvaart. Hydac produceert hydraulische componenten, subsystemen en complete gestuurde en geregelde systemen voor mobiele en stationaire applicaties. Bij het bedrijf werken ruim 6.500 werknemers. Hycom levert internationaal hydraulische systemen ten behoeve van de industrie, offshore, maritiem, civiele werken en vliegtuigindustrie. Bij Hycom werken ruim zestig medewerkers.
Volgens Hydac vullen de twee bedrijven elkaar goed aan. “We zijn al jaren leverancier voor Hycom geweest, maar met deze overname hopen we nog meer van onze componenten in de systemen te kunnen plaatsen. Bij de overname was de maritieme markt voor ons het belangrijkste. Dat Hycom ook actief is in de vliegtuigindustrie is mooi meegenomen. De overlap is dat in beide markten hydraulische systemen nodig zijn”, aldus een woordvoerder van Hydac.
De overname is volgens Hydac niet uit nood geboren. “We zijn een gezond bedrijf. We groeiden vorig jaar ondanks de crisis zelfs nog. We zijn dan ook hard op zoek naar goed geschoold technisch personeel.”
Hycom blijft onder de eigen naam opereren vanuit Apeldoorn. Voormalig eigenaar Wil Hoefakker blijft aan het bedrijf verbonden als technisch directeur. Ivo Beerling en Dick de Winkel completeren de directie.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland