Hybride versie Wereldhavendagen bereikte groot publiek | Maritiem Nederland
Nieuws
Gezellig de boot in tijdens de kleinschalige editie van de Wereldhavendagen 2021.

Hybride versie Wereldhavendagen bereikte groot publiekredactie | maandag 6 september 2021
Marine, Havenbedrijf Rotterdam

Na de online editie van 2020 werden dit jaar alle kansen benut om in de haven en in de stad weer enkele kleinschalige activiteiten te organiseren. Om een groter publiek te bereiken was een deel van het programma ook online te volgen. Voor de jubileumeditie van 2022 hoopt de organisatie weer als vanouds veel mensen te mogen ontvangen. 

Binnen de gestelde corona-maatregelen kon het publiek kennis maken met de kansen en mogelijkheden die de haven biedt. Hoogtepunten waren daarbij de Koninklijke Marine Experience en de vele excursies diep de haven in. 

Het evenement ging op 3 september van start met het scholenprogramma ‘De haven komt naar je toe!’. Op deze dag ontvingen scholieren van basis- en voortgezet onderwijs op een laagdrempelige manier informatie over de haven. Zij bezochten onder meer de schepen van de Koninklijke Marine, die verder het hele weekend open waren voor het publiek. Naast deze schepen waren ook enkele historische marinevaartuigen afgemeerd en werd op de kade uitleg gegeven over diverse aspecten van de marine.

In de indrukwekkende turbinehal van de Schiecentrale puzzelden tientallen teams zich een weg door de ‘Real Life Game - Port Edition’. Vanuit het Willemsplein vertrokken talloze excursies, vaartochten, fiets- en wandeltours het havengebied in. Door de coronamaatregelen was het aantal bezoekers op de kade en bij de excursies beperkt. Toegang was alleen mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Om een groter publiek te bereiken was een deel van het programma ook online te volgen. Op 4 september zagen velen online hoe ’s werelds grootste containerschip Ever Ace in de haven afmeerde. Die avond was er een online-havenshow, waarbij presentator Richard Groenendijk de verschillende facetten van de haven belichtte.

De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam en Rotterdam Festivals. De Koninklijke Marine is hoofdpartner. Terugkijken naar de editie 2021 kan op de website van het evenement.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland