Huisman ziet brood in bouw onderzeeboten | Maritiem Nederland
Nieuws
Het bedrijf in Schiedam is bekend om zijn kranen en pijpenlegtorens voor de offshore industrie.

Huisman ziet brood in bouw onderzeebotenRedactie | donderdag 28 november 2019

Huisman in Schiedam, bekend van zijn kranen en pijpenlegtorens, ziet brood in de bouw van onderzeeboten. Het bedrijf stelt zijn faciliteiten, kennis en ervaring ter beschikking voor onderzeebootproductie in Nederland.

Huisman heeft gedurende 90 jaar een trackrecord opgebouwd in het ontwerp, de productie en assemblage van zeer complexe en hoogbelaste staalconstructies voor onder meer offshore wind en de olie & gas industrie. Deze kennis en kunde is volgens Huisman nauw verwant aan de technologie zoals gebruikt bij de productie van onderzeeboten. In de aanloop naar het vervangingsproject voor de Nederlandse Walrus-klasse wil Huisman zowel haar kennis en kunde als een gedeelte van haar faciliteiten in Schiedam inrichten voor het marinebouwcluster. Huisman staat open voor samenwerking met de verschillende OEM-spelers, waarmee inmiddels contacten gelegd zijn en gesprekken lopen.

Met deze portfolio-uitbreiding beoogt Huisman, onder leiding van een ervaren onderzeeboot-OEM partij, werk te verrichten op het gebied van detail engineering en productie van elementen/ onderdelen zoals de drukhuid en staalconstructies van onderzeeboten inclusief de scheepstechnische systemen daarbinnen.

Hoge-sterkte staal

De faciliteiten en productiehal van 'in het hart van het maritieme cluster' zijn al ingericht op de uitvoering van de benodigde werkzaamheden. Met name de kennis en ervaring opgebouwd met hoge-sterkte staal van grote dikten, gebruikt voor kranen en pijpenlegtorens, alsmede de nauwkeurigheid bij fabricage van constructies tot zelfs 30 meter diameter, sluiten hier naadloos op aan.

Door haar capabilities en faciliteiten beschikbaar te stellen voor de verschillende OEM-spelers en leveranciers draagt Huisman substantieel deel bij aan de toekomstige Nederlandse content voor dit project (inclusief directe en indirecte werkgelegenheid) alsmede borging van bestaande kennis en blijvend up-to-date houden van productietechnologie in het maritieme domein.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland