Huisman ontwikkelt modulaire monopile gripper voor Jan De Nul | Maritiem Nederland
Nieuws
De Huisman gripper is zowel inzetbaar in bestaande als in nieuwe projecten (foto: Huisman)

Huisman ontwikkelt modulaire monopile gripper voor Jan De Nul

redactie | maandag 15 oktober 2018
Toeleveranciers, Offshore Wind

In opdracht van Jan De Nul Group ontwikkelt Huisman een 'gripper' voor de plaatsing van monopiles in windparken. De nieuwe monopile gripper behoort tot de meest veelzijdige en geavanceerde in zijn soort.

De monopile gripper krijgt een modulair ontwerp, waardoor hij in een breed scala aan projecten kan worden ingezet. Jan De Nul gaat de gripper gebruiken voor de installatie van de monopiles voor windparken, zoals Northwester 2. Na oplevering, die is voorzien voor het tweede kwartaal van 2019, zal de monopile gripper worden geplaatst op windturbine installatieschip 'Vole au Vent' van de Belgische maritieme aannemer.

De Huisman gripper is uiterst veelzijdig en kan een rol spelen in zowel bestaande als toekomstige projecten waarvan de specificaties nog niet vast staan. Deze flexibiliteit maakt de gripper tot een ongeëvenaard stuk ‘mission equipment’ waarmee Jan De Nul in staat is om, op een efficiënte wijze, de bouw van offshore windturbineprojecten te plannen. 

"Voortbouwend op het succes van onze geavanceerde hijsmiddelen voor de installatie van offshore windturbines, hebben we een serie innovatieve en veelzijdige installatiemiddelen voor de offshore windindustrie geïntroduceerd", zegt Pim Overes, coo bij Huisman Equipment. "Het innovatieve ontwerp is de start geweest van een intensieve samenwerking tussen de technische en operationele teams van Jan De Nul en Huisman."

Partners Maritiem Nederland