Hoyer opent testcentrum voor elektromotoren | Maritiem Nederland
Nieuws
In eigen huis kan Hoyer nu elektromotoren tot 1000 kW testen en certificeren (foto: Hoyer Motors)

Hoyer opent testcentrum voor elektromotorenredactie | donderdag 24 januari 2019
Toeleveranciers

Hoyer Motors, een belangrijke leverancier van elektromotoren voor de maritieme sector, heeft deze maand een testcentrum geopend op haar thuisbasis in Hadsten, Denemarken. Het nieuwe testcentrum versterkt de positie van Hoyer als preferred supplier van elektromotoren voor OEM-klanten.

Het testcentrum stelt Hoyer in staat om in eigen huis en binnen korte tijd elektromotoren tot 1000 kW te testen en te certificeren. De toegenomen flexibiliteit en grondige documentatie van geteste motoren is waardevol voor grote internationale OEM-producenten van pompen, ventilatiesystemen en andere toepassingen binnen de maritieme, industriële en windsector. 

“Het testcentrum is een onderdeel van onze strategische focus op grote OEM-producenten. De elektromotoren van Hoyer worden gebruikt in kritische toepassingen aan boord van schepen, in windturbines en op olieplatforms. Producenten en hun klanten moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de motoren om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen", zei Henrik Sørensen, ceo van Hoyer, tijdens de opening.

Het testcentrum biedt Hoyer ook de mogelijkheid om klanten uit te nodigen om de verschillende tests bij te wonen. Hetzelfde geldt voor inspecteurs van maritieme classificatiebureaus zoals ABS, DNV GL en Bureau Veritas waar Hoyer nauw mee samenwerkt.

Met en zonder belasting

In eerste instantie zal Hoyer alleen onbelaste tests uitvoeren op elektromotoren tot 1.000 kW, met een spanning tussen 110-830 V en bij frequenties tot 120 Hz. In de loop van 2019 wordt de capaciteit uitgebreid om motoren onder volledige belasting (full load) te testen. Ook wordt het mogelijk middenspanningsmotoren van Hoyer met spanningen tot 13.200 V te testen.

Hoyer beschikte al over een testcentrum in Ningbo, China. Het nieuwe testcentrum op de thuisbasis van de Deense motorenfabrikant is volgens dezelfde principes gebouwd. De twee centra gaan ook nauw samenwerken om OEM-klanten in Europa en Azië optimaal te bedienen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland