Nieuws
Op 28 maart 2018 maakte het koningspaar een rondvaart door de Rotterdamse haven met burgemeester Aboutaleb en de Argentijnse president Mauricio Macri (foto: Spido)

Honderdjarig Spido mag zich nu Koninklijk noemen

redactie | woensdag 10 juli 2019
Havenbedrijf Rotterdam

Op 5 juli vierde Spido haar 100-jarig bestaan aan boord van de ‘James Cook’. Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, overhandigde het Koninklijke predicaat. Het rondvaartbedrijf mag zich nu ‘Koninklijk noemen.

In het Maritiem Museum Rotterdam is sinds enkele weken de tentoonstelling ‘Venster op de Haven’ over honderd jaar Spido te zien. Het Rotterdamse rondvaartbedrijf, dat ooit is begonnen als pendeldienst voor zeelieden, biedt zijn passagiers al een eeuw een blik op de steeds veranderende haven van Rotterdam. De expositie is te bezoeken tot en met september 2020. 

In de tentoonstelling kijken bezoekers letterlijk door vensters naar de steeds veranderende haven van Rotterdam. Ze reizen van de twintiger jaren naar de periode van de wederopbouw en via de ‘hippe’ jaren zestig naar de toekomst. Bezoekers ontdekken verhalen aan de hand van historische en moderne filmbeelden en unieke objecten uit de collecties van het Maritiem Museum en Spido.

Ze ontmoeten kleurrijke personages zoals kapitein Ferwerda die al 45 jaar voor Spido vaart en Selma Droogleever die, net als haar moeder en grootmoeder, duizenden passagiers met haar camera vastlegde op de loopplank naar het schip. Voor de een zal de tentoonstelling een feest van herkenning zijn, voor de ander een kijkje achter de schermen van een Rotterdams icoon dat zijn koers de afgelopen eeuw steeds weer heeft aangepast aan nieuwe omstandigheden en veranderde behoeften van de passagiers.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland