Holland America Line neemt vooroordelen cruisevakantie weg | Maritiem Nederland
Nieuws
De Nieuw Statendam wordt op dit moment afgebouwd bij Fincantieri in Maghera (foto: Holland America Line)

Holland America Line neemt vooroordelen cruisevakantie wegredactie | donderdag 27 september 2018
Cruise

Het aantal Nederlandse cruisegasten blijft al jaren achter bij de belangstelling in landen als Duitsland en Engeland. Om de kennis over cruisevakanties te vergroten en de vooroordelen weg te nemen is cruiserederij Holland America Line begonnen met de campagne 'Holland America Line… waarom niet nu?'. 

Vooroordelen zoals veel zeedagen, weinig activiteiten aan boord, een formele sfeer en hoge prijzen weerhouden veel Nederlanders om een cruise te boeken of een cruisevakantie uit te stellen tot na het pensioen. In drie tv-commercials en elf korte video's (onder meer te zien op YouTube) brengt de cruiserederij op luchtige wijze de voordelen van een cruisevakantie onder de aandacht (iedere dag op een andere bestemming, eenmalig je koffer uitpakken, een hoog serviceniveau en een groot scala aan activiteiten).

Nieuw Statendam

Met een nieuw schip - de Nieuw Statendam - dat in december in de vaart komt, vergroot de cruiserederij in 2019 haar aanbod van vertrekken vanuit Nederland. Het schip met een capaciteit van 2666 gasten gaat op 5 mei 2019 de eerste cruise vanuit Amsterdam naar de Noorse fjorden uitvoeren.

Er zijn in totaal 15 afvaarten vanuit Amsterdam. Daarnaast zijn er onder meer cruises met de Prinsendam (835 passagiers), Zuiderdam (1964 passagiers) en de Rotterdam (1404 passagiers) in de richting van de Baltische Staten, de Noordkaap en IJsland. De Koningsdam (2650 passagiers) gaat de hele zomer van 2019 cruises uitvoeren in de Middellandse Zee.

Met de nieuwe campagne wil Holland America Line meer Nederlanders aanzetten om gemakkelijk in Nederland of in Zuid-Europa aan boord te stappen voor een cruisevakantie. Op dit moment ligt de 'cruisepenetratie' (het aantal Nederlanders dat een cruise maakt) op 0,6 procent, terwijl dit cijfer in Duitsland en het VK op 2,5 procent resp. 2,7 procent ligt.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland