HMC bestelt complexe kraansimulator | Maritiem Nederland
Nieuws

HMC bestelt complexe kraansimulatorVoor het trainen van kraanmachinisten laat Heerema een nieuwe kraansimulator bouwen.

Op 21 mei zette Heerema Marine Contractors (HMC) de handtekening onder een contract voor de levering van een kraansimulator door de Noorse firma Kongsberg. Het zogenaamde K-Sim Offshore simulation platform wordt naar eigen zeggen de meest geavanceerde kraansimulator ter wereld. Kongsberg levert de simulator in september 2015 op. De simulator komt op de HMC Academy op het hoofdkantoor van HMC in Leiden te staan.

HMC is gespecialiseerd in transport en installatie van offshore platforms. Daarnaast zetten olie- en gasbedrijven de kraanschepen van HMC steeds vaker in om platforms van zee te halen omdat oude olie- en gasvelden opraken. De simulator is bedoeld om nieuw personeel op te leiden, maar ook om bestaande machinisten voor te bereiden op complexe operaties op zee.

De simulator bestaat uit twee werkplekken voor kraanmachinisten en een nauwkeurig nagebouwde brug. De simulator wordt voorzien van modellen van de half-afzinkbare kraanschepen ‘Balder’ en ‘Thialf’ (14.000 ton hijsvermogen), het offshore installatieschip ‘Aegir’ (4.000 ton hijsvermogen) en diverse pontons. Daarnaast wordt de software voorzien van objecten die de schepen tegenkomen tijdens hun werk, zoals jackets (fundaties) en top-sides (bovenbouw) van offshore constructies.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland