HISWA: watersportsector boekt omzetgroei van 4,8 procent | Maritiem Nederland
Nieuws
'Zo'n zomer hebben we zelden beleefd', zegt Bauke Jonkman van Langweerder Sloep in Langweer (foto: HISWA)

HISWA: watersportsector boekt omzetgroei van 4,8 procentredactie | maandag 11 maart 2019
Jachtbouw & Watersport

De lange zomer hielp veel watersportbedrijven om hun omzet te laten groeien. In totaal groeide de omzet in de sector met 4,8 procent. Dit blijkt uit de recente conjunctuurmeting van HISWA Vereniging, ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport.

De verhuurbedrijven profiteerden vooral van het mooie weer: zij konden veel meer verhuurdagen boeken. Hun omzet steeg met maar liefst 10 procent. De verkoop van nieuwe boten zat eveneens in de lift: een omzetstijging van 7 procent.

Jachthavens, jachtbouwers en jachtservicebedrijven rapporteerden in 2017 nog een omzetdaling. Nu zijn de omzetten van álle bedrijfssoorten in de sector gestegen, hoewel de botendealers slechts marginaal verbetering boekten. De bezettingsgraden van de jachthavens waren nagenoeg stabiel.

Optimisme

Vrijwel alle watersportondernemers die zijn aangesloten zijn bij HISWA zijn optimistisch voor 2019. Driekwart van de ondernemers verwacht een zelfde jaar als in 2018 of een verbetering. Veel watersportbedrijven zijn naarstig op zoek naar goed geschoold technisch personeel om deze verbetering te realiseren

“De economische groei en met name de lange zomer gaven de watersportsector een impuls om de reële omzet te verbeteren", zegt HISWA-directeur Geert Dijks. "De langverwachte groei in de verhuur van pleziervaartuigen kwam dit jaar ook echt van de grond. Actieve watersporten zoals suppen en kitesurfen worden steeds populairder. Met onze nationale campagne 'Welkom op het water' gaan we de komende jaren nog meer mensen het water op krijgen."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland