Hiswa te Water 2021 gaat niet door | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2019 bezochten bijna 30.000 watersportliefhebbers de Bataviahaven in Lelystad.

Hiswa te Water 2021 gaat niet door

redactie | woensdag 18 augustus 2021
Jachtbouw & Watersport

Tot grote teleurstelling van de organisatie gaat de editie 2021 van de Hiswa te Water niet door. De grote openlucht watersportbeurs zou van eind augustus tot begin september plaatsvinden in de Bataviahaven in Lelystad.

Samen met de Gemeente Lelystad heeft de organisatie geprobeerd een modus te vinden waarin de exposanten optimaal tot hun recht kunnen komen en bezoekers een volwaardige beursbelevenis zouden kunnen ervaren. Alleen dan is het mogelijk voor alle partijen ook een goede watersportbeurs garanderen. Onder de geldende regelgeving van het Rijk bleek dat echter niet mogelijk.

Niet allen voor de organisatie, exposanten en andere betrokken, maar ook voor alle watersportliefhebbers is het een grote teleurstelling dat het watersportevenement na de afgelasting van de editie 2020 opnieuw geen doorgang kan vinden. De organisatie van Hiswa te Water gaat nu aan de slag met de voorbereiding voor de 2022 editie van de beurs, die van 31 augustus t/m 4 september 2022 in Bataviahaven Lelystad zal plaatsvinden.

Annulering jubileum Zeekadetten

De afgelasting van de Hiswa te Water 2021 betekent ook dat de jubileumviering van Zeekadetkorps Nederland op 4 september geen doorgang kan vinden. Het bestuur van het Zeekadetkorps bereidt een nieuwe bijeenkomst voor die meer toekomstgericht zal zijn en waarbij de missie van het Zeekadetkorps voorop zal staan: jongeren interesseren voor een beroep in de nautische sector.

Partners Maritiem Nederland